MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ GAZİANTEP BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI ,MMO GAZİANTEP ŞUBEMİZİ ZİYARET ETTİLER

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Gaziantep Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

03 Mart 2009

02 Mart 2009 tarihinde , MMO Gaziantep Şubesi'ne 29 Mart 2009 yerel seçim çalışması kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Sayın Av.Mehmet YILDIRIM ve Şehitkâmil Belediyesi Başkan Adayı Sayın Ahmet Ejder ÖZKARSLIGİL ziyaret ettiler.

MMO Gaziantep Şube Başkanı Ali PERİ'nin konuşması

Siyasilerimiz ne kadar sevecen güler yüzlü seçim kampanyasını yürütürse kamuoyu ve toplum arasında sevgi hoşgörü dalgalanarak gelişir. Bunun için her fırsatta söylüyoruz siyasilerimize hoşgörü ve sevgi kampanyasıyla seçimi yürütürseniz kamuoyu sizi daha çok sever, kucaklar ve benimser.

Biz Makina Mühendisleri Odası olarak mesleki bir kuruluş olmamız nedeni ile tüm siyasi görüş ve düşüncelere aynı mesafedeyiz. Bu bizim tarafsızlığımız anlamına gelmez. Tarafsız değiliz. Her fırsatta söylediğim gibi bugünde bir kere daha söyleyeyim biz mühendisler olarak ülkenin bölünmez bütünlüğünden yana tarafız, özgürlükten yana tarafız, bağımsızlıktan yana tarafız ve demokrasiden yana tarafız. Bu görüş ve düşünceden olan herkesle her çatı altında her zaman, her türlü konuşmaya , sohbet etmeye tartışmaya varız.

Makina Mühendisleri Odası olarak zaman zaman çok değişik konulara girdiğimiz söyleniyor, evet girdiğimiz oluyor. Bu bizim topluma karşı olan duyarlığımızdan, topluma karşı olan saygımızdan kaynaklanıyor. Meslek Odası olarak tabi ki önceliğimiz üyelerimizin menfaatleri doğrultusunda. Bizim üyelerimizde bu toplumun bir parçası olduğu için bu toplumun her sorununa her zaman ilgilenmeyi bir görev olarak gördük.

Bir seçim dönemine girerken Gaziantep'te yaşayanlar olarak sorunlarımız var bunu her fırsatta kamuoyu ile paylaştık. Bir seçim dönemine girerken geçmişte eksikleri siyasilerle paylaşıyorduk, ama bugün diyoruz ki arkadaş hayırlısı ile seçimi kazandıktan sonra siz meslek odaları ile beraber çalışmak isterseniz biz meslek odası olarak sizlerle omuz omuza bu toplumun her sorununu çözmek için çaba sarf etmeye varız diyoruz.

Biz Makina Mühendisleri Odası olarak yapmış olduğumuz çalışmaların; otomotiv sektöründen sanayiye kadar, hava kirliliğinden doğal gaza kadar, enerjiden çevre sorunlarına kadar yapmış olduğumuz çalışmaları siyasilerle paylaşmaya hazırız. Kaldı ki biz bu tip çalışmaları oda olarak ülke yararına sunulması için politikacılara sunuyoruz. Eğer politikacılar faydalanmak isterlerse, biz destek vermeye her zaman hazırız.

Seçim sürecince çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.

  

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Mehmet YILDIRIM 'ın konuşması

Bizimde öncelikli savunduğumuz ve şehrimiz içinde istediğimiz bir konudur. Özgürlükler, Laiklik, Cumhuriyet ilkeleri bizimde savunduğumuz ve birebir sizin sözlerinize katıldığımız bir durumdur.

Sayın Başkan öncelikle şunu belirtmek isterim ki, Gaziantep'te bu görevi alırsak, sivil toplum kuruluşlarıyla birebir yan yana gelmeden hiçbir şey yapmayacağımıza inanmanızı isteriz. Çünkü işin uzmanı sivil toplum kuruluşlarıdır.

Şuanda geldiğimiz yer Makine Mühendisleri Odası ve bu işi bilenlerde onlar. İşi uzmanına bırakacağız.  Biz kavga ederek bir yerlere gelmeyi düşünmüyoruz. Gerginliği de hiç düşünmüyoruz.

Şehitkamil Belediye Başkan Adayı Ahmet Ejder ÖZKARSLIGİL 'in konuşması

MMO Yönetimine çok teşekkür ediyorum, saygılarımı sunuyorum. Başkanım  hoşgörüden bahsetti, tıpkı  benim belediyecilik profilinde düşündüğüm profil odur. Belediye başkanı önce sevgiyi ve saygıyı yüksek tutması lazım. Hoşgörü de çok engin olması lazım. Çünkü Belediyecilik insana hizmettir önce ve bizimde belediyecilik anlayışımız projelerimizin ilki insandan başlıyor; sonra çevre, yaşadığı ortam, çevre ve eğitim olarak devam ediyoruz.

Elbette ki hoşgörü, samimiyet, inandırıcılık ve sonuna kadar dürüstlük bizim için en geçerli olan profildir ve bizim profilimiz budur. Beraber çalışma konusunda bunu biz her zaman söylüyoruz, Çünkü bir ilçede veya ilde yerel yönetim olarak çalışıyorsak insana hizmet için varız. İnsanlara hizmet ederken değişik katmanlarda tüm kategoriler de herkesin görüşleri alınacaktır ve bizim burada altını çizdiğimiz bir şey var; yerel yönetimlerde herkes halk meclisi olarak adlandırıyoruz ama tabi ki odalarımızın daha ayrı bir yeri var . Bunu biz kent konseyi olarak on sene önce söylemiştik.

Bugün yeni yeni bir işlev yapıyor ama biz şuna inanıyoruz ki, kesin kez yönetimi biz belediye olarak el ele birlikte yapacağız. Bunda da en büyük güç alacağımız, sizin gibi odalardır. Sizin gibi kurumların desteği ile yönetimi beraber paylaşacağız.