MMO KAHRAMANMARAŞ İL TEMSİLCİLİĞİYENİ HİZMET BÜROSUNUN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Gaziantep Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

07 Ağustos 2010

06 Ağustos 2010 Cuma günü, Kahramanmaraş İl Temsilciliğimizin Yeni Hizmet Bürosunun açılışı gerçekleştirildi.

MMO K.Maraş İl Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı H. Ali ÖZAL ve MMO Gaziantep Şube Başkanı Ali PERİ tarafından yapılan açılış konuşmalarının ardından, protokol konuşmaları kısmında K.Maraş Belediye Başkanı Mustafa POYRAZ ve Milli Eğitim Eski Bakanı Mehmet SAĞLAM söz aldılar. 

K.Maraş Vali Yardımcısı Tuncay AKKOYUN, TBMM Başkan Vekili Nevzat PAKDİL, K.Maraş Milletvekilleri Veysi KAYNAK, Cafer TATLIBAL, Fatih ARIKAN, AK Parti İl Başkanı Mak. Müh. Fatih ERKOÇ, MMO Elbistan İlçe Temsilciliği Başkanı Hikmet TÜRKMEN,  birçok Meslek Odasının Başkan ve Yöneticileri, Sendika Temsilcileri ve Makina Mühendisleri Odası K.Maraş İl Temsilciliği Üyelerinin de katıldığı açılış töreninden sonra kokteyl gerçekleştirildi.

 

ŞUBE BAŞKANI ALİ PERİ'NİN ,MMO KAHRAMANMARAŞ İL TEMSİLCİLİĞİ

YENİ HİZMET BÜROSU AÇILIŞ KONUŞMASI

 

Sayın Valim,

Sayın Belediye Başkanım ve Milletvekillerimiz,

Meslek Odaların Değerli Başkan ve Yöneticileri, Sendika Temsilcileri,

Makina Mühendisleri Odası K.Maraş İl Temsilciliğimizin Değerli Üyeleri,

Değerli Basın Mensubu Arkadaşlarım,

Ve açılışımıza iştirak eden tüm konuklarımız;

Öncelikle hepinizi Makina Mühendisleri Odası ve Şubem adına saygı ve sevgilerimle selamlıyorum.

Kahramanmaraş İl Temsilciliğimizin Yeni Hizmet Bürosunun açılışında sizleri aramızda görmekten dolayı büyük bir kıvanç, mutluluk ve onur duyuyoruz. Hepiniz hoş geldiniz.

 Değerli Konuklar,

Makina Mühendisleri Odası, 1954 yılında Anayasanın 135. maddesine göre kurulmuş, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğine bağlı bir meslek kuruluşudur. Odamıza, Makine, Endüstri, İşletme, Sanayi, Uçak, Uzay, Sistem, Mekanik, Mekatronik ve Otomotiv Mühendisleri kayıt olabilmektedir. Odamız, 1954 yılından bu güne, 18 Şube, 51 İl Temsilciliği, 37 İlçe Temsilciliği, 24 Mesleki Denetim Bürosu ve 1500'ü aşkın İş Yeri Temsilciliği ile Ülke genelinde yaygın bir örgütlenme düzeyine ulaşmıştır.

1954'te 902 olan Odamıza kayıtlı üye sayısı 2010'da 80.000'ni aşmıştır. Odamızın 18 Şubesinden biri olan Gaziantep Şubemize bağlı Kahramanmaraş ve Kilis İl Temsilciliklerimiz ile Nizip ve Elbistan İlçe Temsilciliklerimiz bulunmaktadır. Şubemizin, Temsilcilikleri ile birlikte kayıtlı üye sayısı 1470'tir.

  

Değerli Konuklar,

Kamu niteliğinde bir meslek kuruluşu olan Odamız,  Anayasamızdan, yasalarımızdan, üretimden ve üyelerinden aldığı gücünü "Kamunun" bir başka ifadeyle halkımızın hizmetine sunmaktadır.

Bizler, Makina Mühendisleri Odası olarak hiçbir zaman, ülkemizin ve halkın sorunlarını kendi sorunlarımızdan ayrı düşünmedik. Ülkemizin yaşadığı kriz, işsizlik, terör ve benzer birçok sorunun çıkış yolunun, barış ve kardeşlik içinde çok çalışmak ve üretmek olduğuna inandık.

Bu inançla kamuya ve üyelerimize daha kaliteli ve daha iyi hizmet vermek adına çalışmalarımızı yürüttük. İşte bu çalışmaların bir ürünü olarak Kahramanmaraş İl Temsilciliğimize yeni bir hizmet bürosu kazandırdık. Geniş toplantı ve eğitim salonu, ferah çalışma ortamı ile üyelerimize ve kamuya daha iyi hizmet verebilecek yeni hizmet büromuzda, Temsilcilik çalışmalarımızın daha da etkin bir şekilde gerçekleştirileceğine inanıyoruz.

Biliyoruz ki üyelerimiz her zaman en iyisine layıktır. Mevcut imkânlar dâhilinde Temsilciliğimize kazandırılan yeni hizmet bürosunun satın alınmasında ve hizmete açılmasında katkıları olan başta TMMOB Başkanımız Sayın Mehmet SOĞANCI'ya, MMO Eski Başkanımız Sayın Emin KORAMAZ'a, Yeni Başkanımız Sayın Ali Ekber ÇAKAR ve Genel Merkez Yönetim Kuruluna, Şubemin Yönetim Kuruluna, K.Maraş İl Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Sayın H. Ali ÖZAL ve Yürütme Kurulu Üyelerine, bir önceki dönem K.Maraş İl Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Sayın Lütfi BİLİR'e, planlamada büyük çaba sarfeden K.Maraş İl Temsilciliği Sekreteri Sayın Ramazan ATEŞ'e, tüm çalışanlarımıza ve siz değerli üyelerimize teşekkür ediyoruz.

  

Değerli dostlar,

Bu mekânlarda meslek alanlarımızla ilgili olarak üyelerimize ve kamuya, makine imalatından, çevre, kent sorunları, tekstil, enerji, otomotiv, mekanik tesisat, iklimlendirme, tıbbi cihazlar, doğalgaz, araç, asansör, gıda, LPG, bilirkişilik ve iş güvenliğine dek birçok alanda hizmet üretiyoruz. Üzerimize düşen görev ve sorumluluk bilinci ile Ülkemizde yaşanan tüm sorunların çözümüne yönelik, yeni açılımlar sunmak ve alternatifler üretmek için çalışıyoruz.

Özellikle sanayisinin gelişimi ile gün geçtikçe adından sıkça söz ettiren bir kent olan Kahramanmaraş'ta üyelerimize, sanayicilerimize ve halkımıza daha donanımlı ve ferah bir ortamda hizmet sunacağımız için mutlu olduğumu belirtmek istiyorum.

  

Değerli dostlar,

Ülkemizde ne yazık ki yıllardır TERÖR ile birlikte yaşıyoruz. Ama bunların emperyalist güçler tarafından senaryolandığını da biliyoruz. Emperyalist güçlerin Ülkemizi bataklığa çekme çabalarına karşı hep birlikte dur demeliyiz. Toplumumuzu şoven yaklaşımlarla etnik kökenleri üzerinden birbirine düşman etmeye çalışanlara karşı, demokrasiyi ve kardeşliği her zamankinden daha fazla sahiplenmek zorundayız.

Sütçü İmamın, Karayılanın, Şahinbeyin, Kara Fatmanın bize emanet ettiği bu güzel Ülkede onların torunları olarak, artık sağ - sol, Türk - Kürt - Çerkez - Laz, Alevi - Sünni vb. ayrımlar ile bir yere varılamayacağını ve bu ayrımların dış güçler tarafından planlandığını ve bu oyunlara kanmamamız gerektiğini sizlerle paylaşmak istiyorum.

 Değerli dostlar,

Bizler mühendis ve mimarlar olarak tarafsız değiliz. Bizler demokratikleşmeden, sanayileşmeden, barıştan, kardeşlikten, dostluktan, hoşgörüden, saygı ve sevgiden yana tarafız.    

Değerli dostlar,

Oda çalışmalarınızı daha verimli yürütmede yeni olanaklar sunacak olan yeni hizmet büromuzun Kahramanmaraş İl Temsilciliğimiz ve Kahramanmaraşlılara hayırlı olmasını diliyor, davetimizi kabul ederek gelen, bu mutlu günün kıvancını bizimle paylaşan tüm konuklarımıza ve değerli basın mensuplarımıza Odamız adına teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.