MMO ve EMO ENERJİ SEKTÖRÜNÜ MASAYA YATIRIYOR !.. 30 - 31 Ekim 2009 Tarihlerinde " GÜNEYDOĞU ENERJİ FORUMU " Düzenliyoruz.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Gaziantep Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

30 Eylül 2009

Enerji; insan yaşamı ve sanayi üretimi için olmazsa olmaz temel unsurlardan bir tanesidir. Gerek dünyada gerekse ülkemizde ki artan nüfus, modern hayatın getirdiği yenilikler, sanayi ve teknolojideki gelişmeler, enerji ihtiyacını hızla arttırmaktadır. Diğer taraftan sınırlı enerji kaynakların dünya üzerindeki dengesiz dağılımı ve ülkelerin paylaşım hırsları, insanlığı yeni ve temiz enerji kaynakları bulmaya zorlamıştır.

Bu çerçevede bütün dünya, güneş, jeotermal, rüzgâr gibi alternatif enerji kaynaklarından mümkün olduğunca daha fazla faydalanmak ve mevcut enerji kaynaklarını verimli kullanmak üzere bir dönüşüm sürecinden geçmektedir.

Ülkemizin, güneş enerjisi ve diğer yenilenebilir enerji kaynakları potansiyeli bakımından oldukça zengin olduğunu ve bu kaynaklara ivedilikle yönelmenin artık bir zorunluluk haline geldiğini söyleyebiliriz. Yani enerjiyi; ithal etmek yerine, kendi öz kaynaklarımız ile üretmek ve bunun yanında, enerjiyi tasarruflu kullanmak, iyi yönetmek, enerji tasarrufunu sağlayan yeni teknolojiler geliştirmek bir zorunluluk haline gelmiştir. Yeni ve yenilebilir enerji kaynaklarına yönelmenin, Ülkemiz için sağlayacağı kazanımlar tartışılamayacak kadar büyüktür. Ülkemizdeki ithal olan fosil yakıta dayalı enerji kullanımı; Ülkemizin dışa bağımlılığını artırırken, çevre kirliliğinin de önemli ölçüde artmasına neden olmaktadır.

Bu çerçevede, ülkemizin ve özellikle bölgemizin enerji politikalarının, enerjideki mevcut durumunun, enerji planlamasının, enerji verimliliğinin, enerji sektöründeki teknolojik gelişmelerin, alternatif enerji kaynaklarına yönelik çalışmaların ve yatırımlarının ele alınacağı "GÜNEYDOĞU ENERJİ FORUMU" düzenliyoruz.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi ve Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi birlikteliğinde 30 - 31 Ekim 2009 tarihlerinde kentimizde düzenlenecek olan forumun, bölgemize yönelik yeni açılımlar sunarak, alternatifler üreteceği inancındayız.

Tüm üyelerimizi, sanayicilerimizi, ilgili teknik elemanları, enerji sektörü ile ilgili araştırma, uygulama ve gelecekteki gelişmeleri paylaşmak isteyen konuya duyarlı herkesi, forumumuza davet ediyoruz.

 

Saygılarımızla
 

            Ali PERİ                                                                             Prof. Dr. Kemal KIYMIK

 Makina Mühendisleri Odası                                                         Elektrik Mühendisleri Odası

 Gaziantep Şube Başkanı                                                                 Gaziantep Şube Başkanı