RAYLI SİSTEM DÜŞÜNCESİ DOĞRU, ANCAK GÜZERGÂH BİR DAHA DÜŞÜNÜLMELİDİR !...

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Gaziantep Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

05 Mayıs 2009

Gelişmiş birçok kentte olduğu gibi, kentimizde de raylı sistemin gerekliliği tartışılmaz bir ihtiyaçtır. Giderek artan nüfusu, sanayisinin gelişmesi ile çalışan sayısının artması, bunun yanında, turizm ve sağlık sektöründe de gerçekleştirilen yeni atılımlar ile raylı sistem artık kentimizde olmazsa olmaz bir konuma gelmiştir.

Kentimizin bu ihtiyacının karşılanması yönünde ve önümüzdeki yıllarda ciddi bir şekilde karşımıza çıkacak trafik sorununa alternatif olarak, Büyükşehir Belediyesi tarafından düşünülen raylı sistem, yerinde bir karardır.

Ancak güzergâh konusundaki düşüncelerimizi bir kez daha hatırlatıyoruz. Düşünülen güzergahta yolcu yoğunluğunun olmaması nedeni ile yatırımın rantabl olmayacağı görüşündeyiz.

Toplu taşımacılık, raylı sistemlerde dâhil yolcu yoğunluklarına göre planlanmalıdır. Genellikle gelir düzeyi düşük ve özel otomobil kullanmayan vatandaşların toplu taşımaya ve raylı sisteme rağbet ettikleri bilinmektedir.

Kentimizde memur ve işçi vatandaşlarımızın özellikle, Karataş, Düztepe, Karşıyaka, Merveşehir, Çıksorut  ve Gazikent bölgesinde yoğunlaştığını görebiliyoruz. Raylı sistem planlamasında bu kriter dikkate alınmalı, ayrıca Üniversite ve Otogar da bu planlamaya dahil edilmelidir.

Kentimizde raylı sistemin, kullanılabilir, verimli ve trafik sorununa çözüm olabilmesi için yukarıdaki basit kroki değerlendirilmelidir.

Düşünülen ve inşaatı devam eden raylı sistemin güzergâhının tekrar değerlendirilmesini öneriyoruz.

  

Saygılarımızla

Ali PERİ

Başkan