STAJLAR İÇİN ÖĞRENCİLERİMİZE DESTEK OLALIM !...

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Gaziantep Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

17 Mayıs 2010

Mühendislik eğitimi gören öğrenciler için yaz ayları, staj aylarıdır. Birçok öğrencimiz staj yapacağı işletmeyi belirledi veya halen staj yapabilecek yer bulmak için uğraşıyor.

Ülkemizde mühendislik eğitimlerinin en önemli sorunlarından bir tanesi, okullarda alınan teorik eğitimlerin yeterince pratiğe ve uygulamaya dönüşememesidir. Bu problem stajlar ile çözülmeye çalışılmaktadır. Ancak hem öğrencilerimizce, hem de sanayicilerimizce staja yeterince önem verilmemektedir.

Ülkemiz sanayisinin gelişmesi, üretimin artırılması ve ekonomik bir kalkınma için, yetişmiş ve gereksinimleri karşılayabilecek nitelik ve nicelikte mühendislere her zaman ihtiyaç vardır. Mühendislik öğrenimi gören öğrencilerin, sanayimizin taleplerini karşılayabilecek birer mühendis olarak yetişmesi sadece okullarından aldıkları teorik eğitim ile ilgili değildir. Öğrencilerin, mesleği tanımaları ve okullarında aldıkları teorik eğitimin, pratik ve uygulama ile desteklenerek mesleki gelişimlerini tamamlamaları için stajların önemi tartışılmazdır. Verimli bir staj geçiren genç mühendis adaylarının çalışma hayatına daha kolay uyum sağlayacak olmaları da yadsınamaz bir gerçektir.

Sanayi kenti Gaziantep'imizde dahi staj konusunda, öğrencilerimiz staj yapacak işletme bulmada ciddi sıkıntılar yaşamaktadır. Sanayicilerimiz mühendis istihdam ederken, yetişmiş ve gereksinimleri karşılayacak nitelikte mühendisler aramaktadırlar. Bunda da haklıdırlar. Ancak mühendis adayı öğrencilerin çalışma hayatına adapte olabilmeleri için desteklenmesi ve bu öğrencilere staj konusunda yardımcı olunması gerekmektedir.

Saygılarımızla,

  

                                                                                                     Ali PERİ

                                                                                                       TMMOB

Gaziantep İl Koordinasyon Kurulu