STRATEJİK PLANLAMA MÜHENDİS YETKİLENDİRME KURSU DÜZENLİYORUZ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Gaziantep Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

01 Eylül 2010

Endüstri Mühendisi Üyelerimizin Yetki Belgesi alabileceği alanlardan bir tanesi olan "Stratejik Planlama Mühendis Yetkilendirme Kursunu" 28-29-30-31 Ekim 2010 tarihinde açıyoruz.

Eğitimin içeriği ve katılım koşulları aşağıda verilmiştir.

Katılmak isteyen üyelerimizin odamıza kayıt yaptırmaları, kurs ücretini yatırmaları gereklidir.

Kurs istek üzerine ; Perşembe ,Cuma,Cumartesi ve Pazar günleri günde 6 saat olarak yapılacaktır. Sınav tarihi, kursun bitimini izleyen pazartesi günüdür.

Kamuda Performans Yönetimi

5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, kamu idarelerinin stratejik plan yapmalarını ve performans esaslı bütçelemeye geçmelerini öngörmektedir. Stratejik planlama ile kamu idarelerinin planlı yönetim anlayışına geçmesi ve buna göre hareket etmesi istenmektedir.

Kurumların stratejik planlarıyla uyumlu olarak yıllık performans programını hazırlayarak, birimlerinin ve çalışanların performanslarının geliştirilmesi, ölçmesi ve bununla da kaynakların etkin ve verimli kullanılması amaçlanmıştır. 

  

Eğitimin Adı: STRATEJİK PLANLAMA MÜHENDİS YETKİLENDİRME KURSU

Eğitimin Süresi : 4 gün ( 24 saat)

Eğitimin Amacı : Ülke ve toplum yararları doğrultusunda, kurumlarda yapılan stratejik planlama çalışmalarının ve karar verme sürecinde karşılaşılan problemlerin çözümünde görev alacak üyelerimizin bilgi birikimlerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak ve belgelendirmelerini sağlamaktır.

Eğitimin İçeriği:

-    MMO Ana Yönetmelik ve Yönetmelikleri, Mühendislik Etiği
-    Stratejik yönetim ve stratejik planlama temel kavramları
-    DPT Stratejik Planlama Kılavuzu incelenmesi
-    Risk, mevcut durum, ve paydaş analizleri
-    Öz değerlendirme
-    Performans planlama (kriter belirleme)
-    Bütçeleme ve finansman
-    Misyon, vizyon, hedef ve amaç belirleme
-    Stratejik planlama uygulamalarının analizi

Katılımda Aranacak Şartlar:

-    Oda Üyesi Endüstri Mühendisi veya İşletme Mühendisi Olmak
-    Kurs Ücretini Yatırmış Olmak
-    Üye Ödenti Borcu Olmamak
-    2 Adet Fotoğraf

Sınav ve Belgelendirme :Eğitimin sonunda yazılı sınav yapılacaktır. Başarı notu 100 üzerinden en az 70'dir. Başarılı olanlara Oda tarafından Stratejik Planlama Mühendis Yetki Belgesi verilecektir. Adayın en fazla 4 sınav hakkı olup, kursa devam zorunluluğu vardır.

Kurs Ücreti: 150 TL
Belge Ücreti: 15 TL