YALITIMLI BİNA, % 40 ENERJİ TASARRUFU SAĞLAR !...

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Gaziantep Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

07 Nisan 2009

İnşaat sezonunun açılması ile birlikte, tüm vatandaşlarımıza ve inşaat sektörüne hatırlatıyoruz.Artık hoyratça kullandığımız enerji savurganlığına son verelim. Yalıtımlı olarak yapılan bir binadaki ilk yatırım çok kısa sürede kendini amorti ederek, uzun vadede çok ciddi avantajlar sağlamaktadır. Uygun yapılan bir yalıtımın, hem vatandaşlarımızın bütçesine, hem de Ülkemizin ekonomisine olan katkısı tartışılmayacak kadar büyüktür.

Geçmişte olduğu gibi çatısı akmayan, musluklarından temiz su akan, pis suyu giden, aydınlatılan ve ısınan binalar yapmak artık yeterli değildir. Günümüzde, binalarda yüksek konfor, yalıtım ve düşük enerji tüketimi, sessizlik, minimum bakım, maksimum emniyet ve tam güvenlik, uzun ömür gibi beklentiler her geçen gün artmaktadır.

Özellikle binaların ısıtılması, soğutulması ve aydınlatılmasında enerji tasarrufu her zamankinden daha çok ön plana çıkmıştır. Enerji maliyetlerinin her geçen gün artması ve insanların daha az enerjiden daha fazla yararlanma imkânlarının olması, günümüzde yalıtım konusunu ciddi bir şekilde dikkate alma zorunluluğunu getirmiştir.

Geçmişte olduğu gibi binaların ve konutların dış görünümü, içinde veya dışında kullanılan süslemeli kaplamlar, seramikler, lüzumsuz aydınlatmalar insanların dikkatini çok çekmemektedir. Artık insanlarımızın konutlarda dikkat ettiği ilk nokta bu bina yalıtımlı mı? Doğrusu da bu, aslında.

Çünkü standartlara uygun bir ısı yalıtımının yapıldığı binada % 40'lara varan bir enerji tasarrufu sağlanabilmektedir.

Elektrikli aletlere, özellikle kullandığımız beyaz eşyalara baktığınızda, A Sınıfı, B Sınıfı, C Sınıfı, D Sınıfı gibi ibareler kullanılmakta ve tüketicilere en az enerji tüketimi olan A Sınıfı cihazlar önerilmektedir. Araştırmalar, tüketicilerin bu konunun bilincinde olduğunu, A sınıfı cihazların daha pahalı olmasına rağmen daha fazla satıldığını göstermektedir.

Konutlarda da enerji tasarrufuna önem vermenin zamanı çoktan geldi ve çoktan geçmiştir.

•·        Artık zaman, A Sınıfı konutlar zamanı,

•·        Artık zaman, konutları yapanlarında, satın alanlarında A Sınıfı konutlara rağbet etme zamanı,

•·        Artık zaman, yaklaşık % 75'ini ithal ettiğimiz ve yıllarca hoyratça kullandığımız enerjinin savurganlığına son verme zamanıdır.

Saygılarımla 

Ali PERİ

Başkan