YANGIN TESİSATI MÜHENDİS YETKİLENDİRME KURSU DÜZENLENDİ.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Gaziantep Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

06 Mayıs 2008

 19 Aralık 2007 tarihinde yürürlüğe giren "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik" sonucu Türkiye genelinde yangın güvenliği ile ilgili binalarda çeşitli önlemler alınması zorunlu hale getirilmiştir.

 19 Aralık 2007 tarihinde yürürlüğe giren "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik" sonucu Türkiye genelinde yangın güvenliği ile ilgili binalarda çeşitli önlemler alınması zorunlu hale getirilmiştir.     Bu amaçla üyelerimizin bilgilendirilmesi ve yetkilendirilmesi amacı ile bir ilk olarak Şubemizde, " YANGIN   TESİSATI   MÜHENDİS YETKİLENDİRME" kursu   04 - 05 Mayıs 2008 tarihinde   Dr. Müh. Z. Sabahattin BOZBEY tarafından verildi. Önümüzdeki süreçte de üyelerimizin talepleri doğrultusunda bu kursumuz devam edecektir.
Ülkemizdeki hızlı nüfus artışına, sanayideki gelişmelere, çok katlı ve çok amaçlı binalara, yeni enerji kullanımlarına ve üretim teknolojilerinin gelişimlerine paralel olarak yangın felaketleri sıkça karşımıza çıkmaktadır.Yangın, ne zaman ve nerede başlayacağı belli olmayan ve ne kadar süreceği de önceden kestirilemeyen bir felakettir.Yangın da can ve mal kaybını önlemenin birinci koşulu yangının çıkmasını önlemek ve buna uygun tedbirleri almaktır. İkinci koşulu ise yangın çıktığında erken müdahale ederek yangının büyümesini ve yayılmasını önlemektir. Makina Mühendisleri Odası, meslek alanları içerisinde yer alan her konuda olduğu gibi mekanik tesisat alanında da hızla gelişen teknoloji ve artan bilgi birikimi doğrultusunda, makine mühendisi üyelerinin gereksinimlerini sürekli gündeminde tutmakta ve bu yönde çalışmalar yapmaktadır.