TMMOB ÜCRETLİ MÜHENDİS, MİMAR, ŞEHİR PLANCILARI VE İŞSİZLİK KURULTAYI GAZİANTEP YEREL KURULTAYI DÜZENLENDİ.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Gaziantep Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

05 Mayıs 2011

04 Mayıs 2011 tarihinde TMMOB Ücretli Mühendis, Mimar, Şehir Plancıları ve İşsizlik Kurultayı Gaziantep Yerel Kurultayı düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonunda gerçekleştirilen Yerel Kurultay, TMMOB Gaziantep İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Orhan Tevfik OKUDUCU`nun açılış konuşması ile başladı. Kurultayda Divan Başkanlığını TMMOB Gaziantep İKK Sekreteri Orhan Tevfik OKUDUCU (Makina Mühendisleri Odası), Divan Yazman Üyeliklerini ise Dinçer UĞURLUER ( İnşaat Mühendisleri Odası) ve Şükriye BAYSAL ( Şehir Plancıları Odası) yaptı.

TMMOB ÜCRETLİ MÜHENDİS, MİMAR, ŞEHİR PLANCILARI ve İŞSİZLİK KURULTAYI

GAZİANTEP YEREL KURULTAYI

AÇILIŞ KONUŞMASI

Değerli konuklar, değerli meslektaşlarım,

Türk Mühendis ve Mimar Odaları tarafından, Aralık 2011‘de Ankara‘da gerçekleştirilecek olan TMMOB Ücretli Mühendis, Mimar, Şehir Plancıları ve İşsizlik Kurultayına hazırlık olarak, İl Koordinasyon Kurulumuzca düzenlediğimiz, TMMOB Ücretli Mühendis, Mimar, Şehir Plancısı ve İşsizlik Kurultayı Gaziantep Yerel Kurultayına hepiniz hoş geldiniz.

Değerli arkadaşlar,

Üretim insanın temel ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik bilinçli bir faaliyettir. İhtiyaçların üretilmesine yönelik bilinçli çaba ise emektir. Çalışma yeteneği ise (fiziksel, zihinsel) emek gücüdür. Emeğiyle geçinen mühendisler de diğer insanlar gibi, yaşamak için çalışmak zorundadırlar. Mühendisler üretim sürecinin önemli bir parçasıdır. Aktif çalışan mühendislerin yaklaşık % 80‘i ise ücretli olarak çalışmaktadır.

Ücretli mühendisler, emek güçleri karşılığında ücret alarak yaşam araçlarını temin eden nitelikli işçidir. Mühendislik, bilim ve teknolojiyi insanla buluşturan, öznesinde insanın ve emeğin olduğu bir meslektir. Kolektif emekçi kimliği içinde değerlendirilen mühendislik emeği, üretimin niteliğinde yaşanan değişimler karşısında; tasarlayan olmaktan çok denetleyen, denetleyen olmaktan çok fiilen üreten bir niteliğe bürünmüştür. Ne ürettiğinin, kimin için, ne zaman ürettiğinin ve nasıl ürettiğinin bilgisine sahip olması ile diğer işçilerden ayrılmasına rağmen gelinen koşullarda mühendislerin üretim içindeki ayrıcalıklı konumları da son bulmuştur.

Yitirilen bu ayrıcalıklı konum gereği, hem ekonomik hem de toplumsal statü kaybı mühendisi işçileştirmiştir. Ancak mühendisleri işyerlerindeki diğer çalışanlardan farklılaştıran bazı olgular kafaları karıştırmakta ve mühendisler genel olarak yararlanmaları gereken çeşitli haklardan yararlanamamaktadır.

Değerli arkadaşlar,

Çalışma hayatında ki ekonomik ve demokratik hakların korunması konusunda, anayasanın ve yasaların çalışma hayatıyla ilgili hakların kullanılması konusunda, ne yazık ki mühendisler en az yararlanan kesimi oluşturmaktadır.

Çoğu zaman bu hakların bilinmemesi, mühendisleri işveren karşısında yalnızlaştırmış ve yasaların verdiği haklarını bile çoğu durumda alamaz noktasına getirmiştir.

Değerli arkadaşlar,

Bizler TMMOB olarak, emekten ve insandan yana bir bakış açısıyla, üyelerimiz için her zaman en iyisini yapmaya çalışmaktayız. Bu doğrultuda TMMOB olarak emeğin, kamusal çıkarların ve insanın yanında öneriler sunmaya devam etmekteyiz. Ücretli mühendisleri sağlıklı bir şekilde bilgilendirebilmek, ekonomik ve demokratik haklarını belirginleştirmek amacı ile gerçekleştirilen bu yerel kurultayın başarılı geçeceğine inanıyoruz.

Değerli arkadaşlar,

Geçen hafta bu salonda,

TMMOB DEMOKRASİ KURULTAYI GAZİANTEP YEREL KURULTAYI‘nı gerçekleştirdik.

Bugün,

TMMOB ÜCRETLİ MÜHENDİS, MİMAR, ŞEHİR PLANCILARI VE İŞSİZLİK KURULTAYI GAZİANTEP YEREL KURULTAYI‘nı gerçekleştiriyoruz.

Haftaya yine bu salonda Çarşamba günü, ( 11 Mayıs 2011 - Saat 14.00 )

TMMOB KADIN KURULTAYI GAZİANTEP YEREL KURULTAYI‘nı gerçekleştireceğiz.

Kurultayımızın başarılı geçeceğine inanarak geldiğiniz ve katkı koyduğunuz için hepinize teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.

04 Mayıs 2011 

Saygılarımızla

Orhan Tevfik OKUDUCU

TMMOB

Gaziantep İl Koordinasyon Kurulu

12. Dönem Sekreteri