BEYLİKDÜZÜ OTOBÜS DURAĞINDAKİ BOMBALAMA İLE İLGİLİ - 21.11.2005

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

21 Kasım 2005 tarihinde MMO İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanımız Tevfik Peker tarafından, 18 Kasım Cuma günü saat 18:30 civarında Beylikdüzü'nde Otobüs Durağı yanındaki çöp konteynerine bırakılan bombanın patlayarak...

 İSTANBUL'DA TOPLUMSAL BARIŞA DARBE

 

18 Kasım Cuma günü saat 18:30 civarında Beylikdüzü D100 Karayolu üzerindeki Otobüs Durağı yanındaki çöp konteynerine bırakılan bomba patlayarak birçok insanımızın  yaralanmasına ve meslektaşımız  Mustafa SAYAR'ın ölümüne neden olmuştur.

     

Geçtiğimiz günlerde Şemdinli'de patlayan bombalarla, 18 Kasımda İstanbul'da patlayan bomba hep aynı amaca hizmet ediyor. Amaç halkın yüreğine korku salmak, tekrar 'kirli savaş' yıllarına geri dönmek.

 

Giderek artmakta olan çatışma ortamından derin kaygı duymaktayız. Yıllarca süren ve 30 bin civarında insanımızın kaybına yol açan, taraflarca 'düşük yoğunluklu çatışma' veya 'kirli savaş' olarak adlandırılan dönemin acıları, milyonlarca insanımızı derinden yaraladı.

 

Artık insanlarımız ölmesin, barış içinde ve adil bir yaşam sürelim diyen Aydınlar Dilekçesindeki haklı talepleri destekliyoruz.

 

İstanbul'da yaşanan bu olay hepimize ve insanlığa karşıdır. Bu tür olayların son bulmasını ve kalıcı bir barış ortamının sağlanmasını diliyoruz.

 

Masum insanları hedef alarak toplumun huzur ve barışını bozmaya yönelik bu tür terörist eylemleri şiddetle kınarken, yaralılara acil şifalar merhum Mustafa SAYAR'ın ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Barış içinde ve adil bir yaşam taleplerimizi yineliyoruz.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası
İstanbul Şube Başkanı
Tevfik PEKER