DANIŞTAYA KARŞI GİRİŞİLEN GERİCİ SALDIRIYI KINIYORUZ - 17.05.2006

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Danıştay'a karşı girişilen gerici saldırıyı kınıyoruz. Odamız Başkanı Emin Koramaz'ın konuyla ilgili basın açıklaması yazının devamındadır.

 Danıştay'a Yapılan Gerici Saldırıyı Öfkeyle Kınıyoruz
Cumhuriyet Gazetesi'ne ardı ardına yapılan bombalı saldırılar ve Ordu ilinde gerçekleşen bombalama eylemleri ile bugün Danıştay 2. Dairesi toplantı halinde iken yapılan silahlı saldırı, ülkemizin içine sürüklenmek istendiği kaos ve karanlığa dair ciddi işaretler sunmaktadır.
Bir yandan emperyalist ülkelerin Türkiye'yi sürüklemek istediği mecra, diğer yandan yaratılan milliyetçi-şoven dalga ve bunlarla bütünlenen gerici akımların diri tutulma çabaları, ekonomik sosyal sorunlarla boğuşan Türkiye'nin siyasal durumunu özetlemektedir.
Bugün bağımsız yargı organı Danıştay'a yapılan saldırı, bir yanıyla demokrasi ve laiklik karşıtı gerici akımların cüretinin ulaştığı boyutu göstermekte, bir yanıyla da bağımsız Danıştay'a yapılan siyasi baskı ve eleştirilerden feyz almaktadır.
Odamız, Danıştay'a yapılan bu gerici saldırıyı şiddetle kınamakta, ülkemizin ilerici, aydın, demokrat ve yurtsever güçlerini bu gelişmeler karşısında birlik olmaya çağırmaktadır.

TMMOB
MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI
Yönetim Kurulu Başkanı
Emin KORAMAZ