DANIŞTAY'A KARŞI YAPILAN GERİCİ SALDIRIYI KINIYORUZ - 18.05.2006

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Danıştay'a karşı yapılan gerici saldırıyı şiddetle kınadığımızı belirttiğimiz bir basın açıklaması yaptık. Basın metni yazının devamındadır.

 17 Mayıs Çarşamba günü Danıştay 2. Dairesi'ne yapılan silahlı saldırı sonucu 2. Daire Başkanı Mustafa Birden ve hakim üye Mustafa Yücel Özbilgin ağır olmak üzere 5 kişi yaralandı. Bu gerici saldırıyı kınamak amacıyla 18 Mayıs Perşembe günü Şube binamızda İKK İstanbul olarak İstanbul Tabip Odası, İstanbul Diş Hekimleri Odası, İstanbul Eczacı Odası, İstanbul Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası ve İstanbul Veteriner Hekimler Odası ile ortak bir basın açıklaması yaptık. Basın açıklaması metninin İKK İstanbul sekreteri Meftun Gürdallar tarafından okunmasının ardından Şube Başkanımız Tevfik Peker de cumhuriyete ve demokrasiye karşı yapılan bu tür saldırıları şiddetle kınadığımızı belirtti. Basın açıklaması metnini yayınlıyoruz:

                                                             

18 Mayıs 2006

 

DANIŞTAYA YAPILAN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ

 

Yasama, Yürütme ve Yargı bütünlüğünden uzaklaşan bir yönetimin sorumluluk içinde olmayan açıklamalarıyla ilgili bir sonucu hep birlikte yaşıyoruz. Bir yandan yargı kararlarına karşı çıkarken diğer yandan yasama organlarına yürütmenin önündeki engeldir açıklamaları yargı ve yasamayı hedef göstermelerinin de genel bir sonucu Danıştay 2. Dairesinde yapılan saldırıdır.

 

Bizler emekten, halktan ve demokrasiden yana olan meslek örgütleri olarak bu saldırıyı şiddetle kınarken yaralılara acil şifalar çalışanlara da geçmiş olsun dileklerimizi  iletiyoruz. Bu tür olaylar ülkemizin içine süreklenmek istediği kaos ve karanlığa dair ciddi işaretler sunmaktadır. Bir yandan emperyalist ülkelerin Türkiye'yi sürüklemek istediği mecra, diğer yandan yaratılan milliyetçi şoven dalga ve bunlarla bütünlenen gerici akımların diri tutulma çabaları, ekonomik sosyal sorunlarla boğuşan Türkiye'nin siyasal durumunu özetlemektedir.

 

Bugün bağımsız yargı organı Danıştay'a yapılan saldırı, bir yanıyla demokrasi ve laiklik karşıtı gerici akımların cüretinin ulaştığı boyutu göstermekte, bir yanıyla da bağımsız Danıştay'a yapılan siyasi baskı ve eleştirilerden feyz almaktadır.

Ülkemizin refaha ve demokrasiye ihtiyacı vardır. Üniversitelerde öğrencilere yapılan saldırılar, Cumhuriyet Gazetesine atılan bombalar, linç girişimleri ve Danıştay'a yapılan saldırının yaşamı kaosa sürükleme amacını taşıdığı açıktır. Saldırıların aydınlatılması toplum için hayati önem arz etmektedir. Siyasal iktidar bu saldırıyı aydınlatmadığı durumda başta kendisi olmak üzere tüm toplum ağır bedel ödeyecektir.

 

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu

İstanbul Tabip Odası

İstanbul Diş Hekimleri Odası

İstanbul Eczacı Odası

İstanbul Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası
İstanbul Veteriner Hekimler Odası