1977'DE TAKSİM'DEYDİK, 1 MAYIS 2010'DA YİNE TAKSİM'DEYİZ... YILMADIK, DİRENDİK, KAZANDIK!

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

26 Nisan 2010

% 85'i Ücretli ve İşsiz Mühendis olan Tüm Şube Üyelerimizin, Tüm Emekçi ve Emek Dostlarının 1 Mayısını Kutluyoruz! Bildiğiniz gibi 2007 yılında Emek ve Demokrasi Güçleri olarak, 1 Mayıs'ın 30. Yılında 1977'de Taksim'de katledilenleri anmak ve yasakçı zihniyeti kırmak amacıyla kutlamaları Taksim'de yapmak için başlattığımız mücadeleyi kazandık. 2010'da mücadeleler sonuç verdi ve iktidar Taksim alanını kutlamalara açmak zorunda kaldı.

Bizler mühendis, mimarlar ve şehir plancıları olarak bu yıl da 1 Mayıs'ı kutlamak için diğer meslek örgütleri ve sendikalarla birlikte Taksim Meydanı'nda olacağız...

Eşit, Özgür, Demokratik Türkiye için Anayasa!

Ülkemiz yukarıdan aşağıya bürokratik dönüşümler, aşağıdan yukarıya cemaat-tarikat ağlarıyla kuşatılmaktadır. Siyasi iktidar, her geçen gün anti demokratik öğeleri biraz daha kökleştirmektedir. Bu kapsamda son yıllarda siyasal gündemlerin önemli bir başlığı, yapılmak istenen anayasa değişiklikleri olmuştur. Öncelikli olarak biz, "12 Eylül Anayasasına hayır" derken, tuzağa düşmeksizin "siyasal iktidarın çıkar ve hedefleri doğrultusunda hazırlanan anayasa değişikliklerine da hayır" diyoruz.

AKP, Kendine Demokrat, Emekçiye Şiddet ve Güvencesiz Çalışma Demektir...

Liberal uygulamaların bir parçası olan iş ve sağlık yasalarıyla çalışanların hakları budanmakta, halkımızın sağlığı piyasa koşullarının insafına terk edilmektedir. TEKEL örneğinde bütün çıplaklığıyla görülen 4/C v.b. uygulamalar, doruğa çıkmış olan güvencesiz istihdam biçimleri ile işsizlik ve çalışan yoksulların sayısı hızla artmaktadır. Tüm hak ihlallerine karşı 1 Mayıs AKP'ye cevap olmalıdır.

Kürt sorununa demokratik çözüm için, küçük yaştaki çocukların 16-17 yıl hapisle yargılanmadığı, Hrant Dink gibi faili belli ve faili meçhul cinayetlerin hesabının sorulduğu demokratik bir ülke için, 1 Mayıs'ta Taksim'de olacağız.

Mühendislerin İş Güvencesine Vurulan En Büyük Darbe: "Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun"

Gündeme tekrar getirilen bu kanun "Demokles'in kılıcı" gibi başımızda sallanmakta ve serbestleştirmeler eşliğinde meslek alanlarımız daraltılmak istenmektedir. Cumhurbaşkanı yasayı iade etmelidir. TMMOB bu yasanın çıkmasını engellemeye kararlıdır. Yasaya karşı 1 Mayıs'ta Taksim'e.

Yaşasın 1 Mayıs,

Yaşasın Emekçilerin Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü,

Yaşasın MMO ve TMMOB'nin Örgütlü Gücü.

  İlter Çelik
Makina Mühendisleri Odası
İstanbul Şube Başkanı