ÇOCUKLARIMIZA YÖNELİK ROBOTİK EĞİTİMLERİMİZ BAŞLIYOR!

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

06 Kasım 2018

Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nin çocuklara yönelik düzenlendiği Robotik Eğitimi 17 - 18 Kasım, 24 – 25 Kasım tarihlerinde MMO İstanbul Şube’de gerçekleştirilecek. Robotik Eğitimi ile çocuklar problem çözme, eleştirel ve sorgulayıcı düşünme, iletişim becerileri, grupla takım olarak çalışma, kendi ürününü tasarlama ve üretme gibi 21. yüzyıl becerileri ile desteklenen Robotik uygulama eğitimini almış olacaklar.

 

Robotik Eğitiminin Faydaları Nelerdir?

  • Çocuklara yönelik hazırlanmış Robot tasarım kitleri, basit olduğu kadar çocuğun zekâsını ve becerisini zorlayıcı bir özelliği olduğu için önemli ve etkili bir eğitim aracıdır. Mühendislik çalışmalarının temeli olarak da adlandırabileceğimiz bu çalışmalar, çocukların bilişsel ve duygusal olarak tüm gelişimine de önemli katkılar sağlamaktadır
  • Çocuklar minik parçaları kendi hayal dünyalarına uygun şekillerde yerleştirerek, değişik hareketli oyun figürleri yaratabilmekte, parçaları birbirine geçirip, çıkarmakla kaslara egemen olmayı öğrenmektedirler. Bu da çocuğun duyu ve hareket açısından gelişmesini sağlamaktadır.
  • Çocuklara yönelik hazırlanmış Robotik kitlerle çeşit çeşit biçimler yaratmak, modelleri bozup, yeniden istedikleri gibi kurmak çocuğun düş gücünü çalıştırdığı gibi çocukların iki ve üç boyutlu olarak düşünmesini, farklı şekillerde algılama duyusunu da geliştirmektedir.
  • Robotik çalışmalar için düzenlenmiş yönergelerde verilen ip uçlarından yola çıkarak, kıyaslamalar yaparak, zihinlerinde canlandırma, hayal etme, akıl yürütme, risk alma gibi faktörler ile çocuklara farklı şekilde analitik düşünme becerisi kazandırmaktadır.
  • Robotik Eğitim Akademisinde çocuklar problem çözme, eleştirel ve sorgulayıcı düşünme, iletişim becerileri, grupla takım olarak çalışma, kendiürününü tasarlama ve üretme gibi 21. yüzyıl becerileri ile desteklenen Robotik uygulama eğitimlerini alırlar.
  • Robot tasarımı ve montajı ile ilgilenen çocuklar, el becerilerini artırırken, soyut düşünceyi somutlaştırır, yaratıcılığını geliştirir, kendini keşfetme imkânı bulur. Burada sunulan atölye çalışmalarıyla, herkes tarafından zor gibi gözüken mühendislik alanındaki uygulamaların aslında eğlenceli ve bilimsel olarak düşünmenin sonucunda kolayca yapılabildiğini öğrenirler.
  • Robotik eğitimine katılan çocuklar farklı bakış açısı kazanırken, ilgi ve yeteneklerini de keşfetme imkânı buluyor.

Katılım Koşulları:

Çocuklara Yönelik Robotik Eğitimimize elektronik, tasarım ve kodlamaya ilgisi olan tüm ortaokul öğrencileri katılabilir.

Eğitim Akışı

1. Arduino nedir? Neler yapabiliriz?

2. Elektroniğin temelleri

3. Programlama nedir? mBlock ya da Scratch ile programlama.

4. Otto robot nedir? Nasıl yapabiliriz?

5. Bilgisayar destekli modelleme

6. 3B yazıcı ile robot parçası bastırma

7. Montaj öncesi kullanılacak parçaların detaylı tanıtımı ve ayrı ayrı kullanımı (mBlock ve Arduino ile)

8. Robotun montajı ve programlamanın yapılması.

Tarih: 17 - 18 Kasım, 24 - 25 Kasım 2018 (Dört gün)

Saat: 11.00 – 16.00 (Yirmi saat)

Yer: Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi / Taksim

İletişim: 0212 252 95 00 / 224