ENERJİ VERİMLİLİĞİ HAFTASINDA İSTANBUL`DA 1500 İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİSİNE ULAŞTIK

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

31 Ocak 2011

2007 yılında yayımlanan 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu çerçevesinde her yıl Ocak ayının ikinci haftası Enerji Verimliliği Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu kapsamda Odamız bünyesinde birçok etkinlik düzenlenmekte, kamuoyunu bilgilendirici açıklamalar yapılmakta ve kanunda tariflenen TMMOB temsilcisinin de katıldığı Enerji Verimliliği Koordinasyon Kurulu tarafından belirlenen etkinliklere katkı sunulmaktadır.

Odamız, enerji verimliliği kongresi, çeşitli seminerler, sanayi ve binalarda enerji yöneticiliği eğitimleri, enerji kimlik belgesi uzmanı eğitimleri, broşür, kitap çalışmaları ve eğitim laboratuarları gibi başlıca çalışmaları ile ülkemizde enerjinin verimli kullanımının arttırılmasına yönelik kamuoyunu bilinçlendirici ve üyelerimizin meslek alanlarına giren konularda teknik çalışmalar yapmaktadır.

Ülkemizde % 70‘i aşan bir değer ile enerji ithalat bağımlılığı, yani enerjide dışa bağımlılık vardır. Enerji politikasının temel hedeflerinden birisi, enerji verimliliğinin artırılması ve enerji yoğunluğunda düzenli bir düşme eğiliminin yakalanması olmalıdır. Yapılan çalışmalara göre  Sanayide % 35 civarında, ulaşımda %20, binalarda %30-35 arasında bulunan nihai enerji tüketiminin, verimlilik önlemleri ile sanayide %20, ulaşımda %25, binalarda ise %30 ile 50‘lere varan tasarruf potansiyelinin geri kazanılmasının olanaklı olduğu bilinmektedir.

Enerji Komisyonumuz bu sene çalışma programına; Enerji verimliliği haftasında okullarda Enerji verimliliği ile ilgili etkinlikler düzenleme konusunu da eklemiştir. Bu noktadan hareketle Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan yazışmalar sonucunda 12 okulda etkinlik düzenleme fırsatı yakalanmıştır. Toplumdaki enerji kültürü ve verimlilik bilincinin öğrencilerden, öğretmenlerden ve velilerden başlanarak geliştirilmesi amacıyla Şubemiz enerji komisyonu bu yıl 10 - 14 Ocak 2011 tarihlerinde olan Enerji Verimliliği Haftası öncesinde çalışma yaparak 12 İlköğretim okulunda öğrencilere, öğretmenlere ve velilere  yönelik sunumlar  yapmıştır.

Sunumda ilköğretim öğrencilerine yönelik olarak gündelik hayatta kullanılan enerji türleri, ev aletlerinin kullanımında ve ısınmada enerji verimliliği vb konulara değinilmiştir. Enerji ve çevre ilişkisi anlatılmıştır. Yapılan çalışma ile 12 okulda 1500‘ü aşkın ilköğretim öğrencisine ve öğretmenlerine ulaşılmıştır. Yapılan sunumlarda öğrencilerin nükleer enerji ve yenilenebilir enerji gibi soruları yanıtlanarak bu konularda bilgi verilmiştir.

 

SUNUM YAPILAN OKULLAR

11 Ocak 2011

BEYLİKDÜZÜ İMKB İLKÖĞRETİM OKULU - BÜYÜKÇEKMECE

14 Ocak 2011

PINARKULE İLKÖĞRETİM OKULU - BEYLİKDÜZÜ

14 Ocak 2011

İHLAS İLKÖĞRETİM OKULU - BEYLİKDÜZÜ

12 Ocak 2011

SABRİ TAŞKIN İLKÖĞRETİM OKULU - KARTAL

21 Ocak 2011

İHSAN BAYRAKÇI İLKÖĞRETİM OKULU - KARTAL

12 Ocak 2011

SOĞANLIK İLKÖĞRETİM OKULU - KARTAL

12 Ocak 2011

İNÖNÜ İLKÖĞRETİM OKULU - KADIKÖY   

13 Ocak 2011

CEMAL DİKER İLKÖĞRETİM OKULU - KADIKÖY

14 Ocak 2011

KOZYATAĞI İLKÖĞRETİM OKULU - KADIKÖY  

14 Ocak 2011

İSTANBUL TİCARET ODASI İLKÖĞRETİM OKULU - ÜMRANİYE

12 Ocak 2011

YUKARI DUDULLU İLKÖĞRETİM OKULU - ÜMRANİYE

11 Ocak 2011

TEV ZAHİDE ZEHRA GARRİNG İLKOGRETİM OKULU - ÜMRANİYE

 

Enerji verimliliği haftasında ilköğretim okullarında sunum için görev alan başta enerji komisyonu üyelerimiz olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ederiz.