EYLÜL 2008'DE MALMÖ'DE TOPLANACAK OLAN ASF HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

05 Eylül 2008

17-21 Eylül 2008'de İsveç-Malmö'de toplanacak olan Avrupa Sosyal Forumu hazırlıkları sürüyor.

17-21 Eylül 2008‘de İsveç-Malmö‘de toplanacak olan Avrupa Sosyal Forumu hazırlıkları sürüyor.

Bu kapsamda 26-27 Nisan 2008‘de Malmö‘de toplanan ASF Program Çalışma Grubu toplantı raporunu yayımladı.

Program Çalışma Grubu Toplantısı Malmö‘deki NOC‘un (Nordik Organizasyon Komitesi) merkezinin bulunduğu Kvarnby Halk Okulu‘nda gerçekleşti.

Toplantıda 12 ülkeden 40‘a yakın katılımcı hazır bulundu.

Toplantın ilk günü birleşme/merging sürecinin ilkeleriyle teknik işleyişi üzerine yoğunlaşıldı. Bu ilkelerin hem teknik hem de siyasal olduğuna vurgu yapılarak 31 Mayıs‘ta sona erecek seminer-atölye önerme sürecinin beklenilmeden gönüllü birleştirme sürecinin başlanılmasında uzlaşıldı.

Program çerçevesinde gerçekleşecek tematik bloklar ve seminerlerin sayısının dengeli olması, konuşmacı sayısının beşi aşmaması, cinsiyet dengesine ve Orta ve Doğu Avrupa‘dan konuşmacı katılımına dikkat edilmesi gerekliliği vurgulandı. Seminerlerde konuşmacıların isimlerinden çok katılımcı örgütlerin isimlerine önem verilmesinin deneyim paylaşımına ve sosyal hareketler arasında ittifaklar kurulmasına daha fazla imkân tanıyacak bir yöntem olacağının altı çizildi.

Büyük odalar için karar vermek için erken olduğuna, bu konuda nihai kararın Kiev‘deki Hazırlık Toplantısı‘nda verilmesi gerektiği konusunda uzlaşıldı. Bahsi geçen binin üzerinde kişi alma kapasitesine sahip büyük odalardan ziyade birkaç yüz kişi kapasiteli daha küçük odalara daha fazla ihtiyaç duyulacağı vurgulandı.

Her tematik grupta birleştirme sürecinin daha sağlıklı işlemesi için biri NOC, biri ilgili ağdan, biri de ağ dışı kişiden oluşmak üzere oluşturulacak grupların yardımcı rol üstlenmelerine; birleştirme sürecinin düzenli işleyişinin sağlanması için NOC‘un düzenli aralıklarla yapılmış önerileri tematik bloklara dahil ederek göndermesine; Kiev‘de gerçekleştirilecek Hazırlık Toplantısının bir gün öncesinde Program Çalışma Grubu‘nun yeniden toplanmasına karar verildi.

Sosyal Hareketler asamblesinin forum sürecinin önemli bir parçası olduğu vurgulanarak Avrupa Sosyal Forumu‘nun son günü öğleden önce başlaması konusunda uzlaşıldı.

NOC genişleme ve lojistik grubu üyeleri tarafından özellikle Balkanlar ve Baltık ülkelerinde gerçekleştirilen temaslar ve forumun mali durumu hakkında bilgiler verildi.

Çalışma Grubu Toplantısı sonrasında ASF‘nin gerçekleşeceği alan dolaşılarak, alanın fiziki imkânları hakkında bilgi alındı.

Toplantıya TMMOB‘den Yönetim Kurulu 2. Başkanı Hüseyin Yeşil katıldı.