FİLİSTİN'DEKİ VAHŞET İNSANLIK SUÇUDUR!İSRAİL İLE YAPILAN TÜM ANTLAŞMALAR İPTAL EDİLSİN!

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

04 Ocak 2009

4 Ocak 2009 günü Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu olarak İsrail2in saldırılarını kınamak üzere Taksim Tramvay Durağında toplandık. Yaklaşık 1000 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen eylemde basın açıklaması İstanbul Tabip Odası Sekreteri Hüseyin Demirdizen tarafından okundu.

4 Ocak 2009 günü Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu olarak İsrail2in saldırılarını kınamak üzere Taksim Tramvay Durağında toplandık. Yaklaşık 1000 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen eylemde basın açıklaması İstanbul Tabip Odası Sekreteri Hüseyin Demirdizen tarafından okundu. TMMOB İstanbul İKK Sekreteri Tores Dinçöz‘ün de katıldığı eylemde yapılan açıklamanın ardından Platform temsilcileri eylem takvimi çıkarmak üzere TMMOB Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi‘nde toplantı yaptı. Ocak ayının üçüncü haftası geniş katılımlı bir eylem örgütlenmesi planlanmaktadır.

Siyonist İsrail yine saldırdı. Tüm dünyanın gözleri önünde bir vahşet yaşanıyor. Gazze‘de çocuk, kadın, genç ve yaşlı yüzlerce ölü, binlerce yaralı var. İsrail, emperyalist ABD ve işbirlikçilerinden güç almaktadır. Ortadoğu‘yu kan ve gözyaşına boğan bu saldırıyı lanetliyoruz. İnsanlık suçu olan bu saldırı ve katliamlar derhal sona erdirilmelidir.

İsrail‘in bu alçakça saldırıları yeni olmadığı gibi, yıllardır mazlum Filistin halkı üzerindeki baskı, şiddet politikalarına bir yenisi daha eklenmiştir. Gazze şeridinde bir anda onlarca füze ve uçakla saldırı düzenleyen ve bunu "meşru savunma" yalanıyla açıklayan Siyonist İsrail, yaptığı vahşete kılıf aramaktadır. Dünyanın bütün ezilen ve mazlum halkları şunu iyi biliyor: Siyonist İsrail, Filistin halkına karşı yaptığı barbarlıklarla tescillidir.

Yapılan katliamlar, başta ABD olmak üzere emperyalist güçlerin ve onların işbirlikçilerinin Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) ve Genişletilmiş Ortadoğu Projesi (GOP) stratejisinin bir parçasıdır. Irak‘ta yapılan işgal de bunun bir parçasıdır. Afganistan işgali bunun diğer yanıdır. İran halkına dönük tehdit ve baskılar bu emperyalist politikaların başka bir parçasıdır.

ABD emperyalizmi ve onun savaş arabası İsrail, Ortadoğu‘yu kan ve gözyaşına boğmak, halkları birbirine kırdırmak, Ortadoğu‘nun tüm zenginliklerini sömürmek istiyor.  Ülkemizdeki ve bölgedeki Kürt sorunu da bu emperyalist ve gerici politikalar yüzünden çözümsüz bırakılmaktadır. Kürt halkının talepleri ve istemleri görmezden gelinerek, savaş ve şiddetle bastırılmak istenmektedir.

Hiçbir gerekçe, yüzlerce insanın ölümü için geçerli bir neden olamaz. Siyonist İsrail bu saldırının hesabını vermeli ve bir an önce yaptığı saldırıları durdurmalıdır. Er ya da geç enternasyonal dayanışma içerisinde mücadele eden halklar, bu katliamların hesabını soracaktır. Bu böyle bilinmelidir!

Yapılan saldırı sonrasında Başbakan Erdoğan timsah gözyaşları dökerek saldırıyı kınadığını söylüyor. Başbakan diyor ki  ‘‘Barış için bu kadar çaba sarf ettiğimiz bu dönemde, İsrail‘in böyle bir yola tevessül etmesi her şeyden önce barışa indirilmiş bir darbedir".  Çoğunluğu AKP‘li, parlamentodaki milletvekilleri, "Türkiye-İsrail Dostluk Derneği"nin çatısı altında barınmaya devam ediyor. Acaba tüm milletvekillerinin Dernekten istifası ve bu derneğin fesholması için daha kaç Filistinlinin ölmesi gerekiyor?  

Şu bir gerçektir, Filistin halkının kanının dökülmesinden emperyalistler kadar İsrail‘le siyasi ve askeri işbirliği içine giren Türkiye‘deki egemenler ve işbirlikçi AKP sorumludur.

Dolayısıyla bizler;

-Siyonist İsrail‘le, ona güç ve destek veren ABD ile tüm askeri ve diplomatik ilişkilerin kesilmesini,

-Siyonist İsrail ile yapılan tüm anlaşmaların iptal edilmesini,

-Büyükelçilerin geri çağrılmasını,

-Saldırılar durmadan, Filistin toprakları terk edilmeden, Filistin halkının zararları karşılanmadan bir daha İsrail‘le görüşülmemesini istiyoruz.

Ortadoğu halklarının barış ve kardeşlik içinde yaşamalarının koşulu, ABD ve tüm emperyalist güçlerin Ortadoğu‘yu terk etmesi, emperyalistlerle sürdürülen işbirlikçi politikaların son bulması, tüm ABD ve NATO üslerinin kapatılmasıdır.

Türkiye halklarının, işçi ve emekçilerinin yüreği, Filistin halkının, Gazze halkının yanındadır. Yapılan bu alçakça saldırıyı bir kez daha kınıyor, tüm Filistin halkına ve Ortadoğu halklarına başsağlığı diliyoruz.

Gün, başta İsrail işçi ve emekçileri olmak üzere tüm dünya halklarının Filistin halkıyla dayanışmayı yükseltme günüdür.

Biz Herkese Sağlık ve Güvenli Gelecek Platformu olarak, tüm halkımızı emperyalist politikalara ve siyonist saldırılara karşı birleşmeye ve mücadele etmeye çağırıyoruz.

- Katil İsrail Filistin‘den defol!

- Filistin halkı yalnız değildir !

- Yaşasın Enternasyonal dayanışma!

Herkese Sağlık ve Güvenli Gelecek Platformu