İNSANCA BİR YAŞAM İÇİN TOPLU SÖZLEŞMEYE YÜRÜYORUZ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

08 Eylül 2007

"İnsanca bir Yaşam İçin Toplu Sözleşmeye Yürüyoruz" şiarıyla İstanbul'dan Ankara'ya yürüyen KESK üyeleri yola çıktı.

Bugün saat 12.30‘dan itibaren Bakırköy Özgürlük Meydanı‘nda toplanan KESK üyelerine destek olmak amacıyla ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, TMMOB II. Başkanı Hüseyin Yeşil ile çok sayıda aydın ve sanatçı da alandaydı.

İstanbul‘dan Ankara‘ya yürüyecek olan KESK Danışma Meclisi üyelerini uğurlamaya gelen yaklaşık 500 kişi attıkları sloganlarla, Toplu Görüşme masasındakileri eleştirerek, Toplu Sözleşme taleplerini dile getirdiler. Çok sayıda basın mensubunun da hazır olduğu uğurlamada DİSK adına Süleyman Çelebi‘nin, TMMOB adına Hüseyin Yeşil‘in söz almasının ardından, bir açıklama yapan KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul, Kamu Emekçilerinin insanca yaşamak için toplu sözleşme ve grev hakkını kullanacaklarını belirterek, "Eşit işe eşit ücret istiyoruz. Çalışanların önündeki engeller acilen kaldırılıncaya ve yaşam koşulları düzelinceye kadar bu yürüyüş devam edecek" dedi. Konuşmanın ardından grup İncirli Caddesi boyunca yürüyerek Hava-İş Genel Merkezi‘ne gitti. KESK üyeleri Hava İş‘e bağlı işçiler ve sendika yöneticilerince alkışlarla karşılandı. Hükümetin ve THY yönetiminin baskılarına rağmen kararlı bir tutum göstererek önemli bir sendikal başarıya imza atan Hava İş yöneticileriyle görüşme yapılarak, karşılıklı dayanışma ve birlik mesajları dile getirildi.

Görüşmenin ardından KESK Danışma Meclisi üyeleri alkışlar ve sloganlarla yürüyüşlerinin ilk durağı olan Gebze‘ye uğurlandı.