KRİZİN BEDELİNİ ÖDEMEYECEĞİZ!

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

30 Kasım 2008

DİSK ve KESK'in çağrısı ile düzenlenen "İşsizliğe, Yoksulluğa ve Zamlara Karşı Emek Barış ve Demokrasi Mitingi" 29 Kasım 2008 Cumartesi günü Ankara Sıhhiye Meydanı'nda gerçekleştirildi.

DİSK ve KESK‘in çağrısı ile düzenlenen "İşsizliğe, Yoksulluğa ve Zamlara Karşı Emek Barış ve Demokrasi Mitingi" 29 Kasım 2008 Cumartesi günü Ankara Sıhhiye Meydanı‘nda gerçekleştirildi. TMMOB‘nin de destek verdiği mitinge on binlerce kişi katıldı. Miting için saat 10.00‘dan itibaren Hipodromda toplanmaya başlayan sendikalar, emek-meslek örgütleri, siyasi parti ve platformlar saat 11.30‘dan itibaren kortej halinde yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında, sloganlar, döviz ve pankartlarla krize ve zamlara karşı AKP Hükümeti uyarıldı.

Mitingde sırasıyla TTB Merkez Konseyi Başkanı Gençay Gürsoy, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve KESK Genel Başkanı Sami Evren konuştular.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Gencay Gürsoy da, ciddi önlemlerin alınmaması durumunda yaşanan krizin faturasının sağlık çalışanları ve hastalar için çok ağır olacağını söyledi.

Kapitalist küreselleşmenin krizine, AKP‘ye, gericiliğe, neoliberalizme, ırkçılığa karşı 22 Kasım‘da Türkiye‘nin 31 şehrinde meydanlara çıktıklarını hatırlatan TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, "O gün dile getirdiğimiz taleplerin hala kararlılıkla savunuyoruz. Sokaklarda söylediğimiz sözlerimizi büyütme kararlılığındayız. Ekonomik krizin faturasının emekçilere ve halk kesimlerine ödetilmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ise, son dönemde doğalgaza ve elektriğe yapılan zamların geri alınması istedi. Çelebi şöyle konuştu: "Biz işçiler, emekçiler, emeği ile yaşayanlar kendi taleplerimiz etrafında mücadele etmek, en geniş toplumsal muhalefeti örgütlemek ve yaşama geçirmek zorundayız."

KESK Genel Başkanı Sami Evren, "Bu miting AKP Hükümeti‘ne ilk ihtarımızdır. Emekçi ve yoksul kesimlerin yaşamlarını düzeltecek ekonomik, sosyal ve siyasal tedbirler alınmazsa, kısa zaman içinde yeni ve daha büyük eylemler yapacağız! Hükümet buradaki sesi duymazdan gelirse, bunun bedelini ağır öder!" dedi.