MAKİNA TİYATRO'NUN ''YAŞAMAYA DAİR'' OYUNU İZLEYİCİLERLE BULUŞTU

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

10 Nisan 2018

Makina mühendisleri ve öğrencilerden oluşan 'Makina Tiyatro', 'Yaşamaya Dair' oyunuyla Bakırköy Yunus Emre Kültür Merkezi’nde izleyicilerle buluştu.

Makina mühendisleri ve mühendislik öğrencilerinden oluşan “Makina Tiyatro”, Nazım Hikmet şiirleri üzerinden kurgulanan “Yaşamaya Dair” oyunuyla izleyicilerin karşısında çıktı. 9 Nisan 2018 tarihinde Bakırköy Yunus Emre Kültür Merkezi’nde sergilenen oyunu, kalabalık bir topluluk izledi. Metni, kolektif olarak kaleme alınan ve Serhat Üstündağ’ın yönettiği oyun, 4 aylık bir çalışmadan sonra sahne aldı. Nazım Hikmet yaşadığı Türkiye’de baskı ve yasakları eksen alan oyun, günümüze de göndermeler yaparak özellikle OHAL baskısını eleştiriyor. 

‘EKİBİMİZ ÇALIŞAN ARKADAŞLARDAN!’

“Yaşamaya Dair” gösteriminden sonra konuşan Caneyran Köseoğlu, Makina Tiyatro’nun Makina Mühendisleri Odası (MMO) İstanbul Şubesi bünyesinde kurulduğunu söyleyerek “Ekibimiz tamamen amatör ve çalışan arkadaşlardan oluştu. Böylece hem eğitim hem de sosyo-kültürel etkinlikler birleşmiş oldu. Sanırım bu şubeler bazında çıkarılan tek tiyatro. MMO şubelerinin olduğu diğer kentlerde de oyunu sahnelemeyi düşünüyoruz” dedi. Oyunda Ali İmran Üstündağ’ın okuduğu Nazım şiirleri de ayrıca beğeni topladı.