ÖĞRENCİLERE YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ!

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

10 Aralık 2010

4 Aralık 2010 günü siyasal iktidar, demokratik açılım çerçevesinde yapmakta olduğu toplantıların demokrasi ve özgürlüklerle bir ilişkisinin olmadığını bir kez daha öğrencilerimize yapılan insanlık dışı şiddet uygulaması ile ortaya koymuştur.

Söz konusu toplantının rektörlerle yapılıyor olması asıl öznesi öğrenciler olan üniversitelerin geleceği tartışılıyorken dışarıda öğrencilere yapılan faşizan saldırılara hiçbir rektörden tepki gelmemesinin 12 Eylül ve YÖK düzeninin değiştirilmesi adına hiçbir adım atılmayacağını ortaya koymaktadır. YÖK‘ün 29 yıldır sürdürmüş olduğu baskıcı politikalarını kaldırılarak üniversitelerimizde özerk demokratik ve bilimsel eğitim verilmesini talep eden öğrenci üyelerimize yönelik yapılan saldırıların, "demokrasi" adına yapıldığını kimse söyleyemez. 12 Eylül sonrası sürdürülen YÖK‘e karşı mücadele; öğrencilerimize, geleceğin mühendis mimar ve şehir plancılarına, bürokratlarına, avukatlarına doktorlarına cop, biber gazı ve tartaklanma olarak geri dönmüştür.

"Özgürlükler" ülkesi yarattığını iddia eden siyasal iktidar, düşünce özgürlüğü olduğunu sanarak propaganda hakkını kullanmak isteyen öğrencilere, daha kentin girişinde güvenlik güçleri aracılığıyla saldırmıştır, bu insan haklarına aykırıdır. Üniversiteleri kendileri için bir pazar alanı olarak değerlendiren hükümet, bu niyetinden vazgeçmeli ve tepkisini gösteren öğrencilere saldırmayı bırakmalıdır.

Daha dün Ankara‘da konuşturulmadıkları için rektör -dekan-okul yönetimini ayırmadan istifalarını isteyenlerin İstanbul‘daki öğrencilere yapılan kamera kayıtları ile tespitli hastane ve doktor raporları ile sabit olan bu faşizan saldırıları yapanlar hakkında ne yaptıklarını kamuoyuna açıklamak zorundadırlar.

Bizler, düşünce özgürlüğü, özerk, demokratik ve bilimsel eğitim talepleri olan öğrencilerimizin yanındayız ve maruz bırakıldıkları bu durumu yaratanları şiddetle kınıyor, üniversiteler de öğrencilerimize yapılan saldırılara son verilmesini istiyoruz.

TMMOB İSTANBUL İL KOORDİNASYON KURULU