TMMOB DEPREME DUYARLILIK YÜRÜYÜŞÜ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

17 Ağustos 2010

17 Ağustos depreminin 11. yıldönümünde depremin yarattığı sonuçlar konusunda kamuoyu duyarlılığını arttırmak, hükümetin ve yerel yönetimlerin sorumluluklarını hatırlatmak amacıyla Türkiye'nin dört bir tarafından yüzlerce mühendis, mimar ve şehir plancısının katılımıyla Yalova ve Kocaeli'nde "TMMOB Depreme Duyarlılık Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

Yürütücülüğünü TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası'nın üstlendiği etkinlik çerçevesinde 16 Ağustos Pazartesi günü saat 21.00'de Yalova Deprem Anıtı önünde toplanan TMMOB'ye bağlı odalardan ve çeşitli illerden 1500'e yakın mühendis, mimar ve şehir plancısı "Deprem öldürmez, ihmal öldürür", "Depreme inat yaşasın hayat", "Hükümet uyuma önlemini al" sloganlarıyla Yalova kent merkezine yürüdü. Burada yapılan konuşmalarda İMO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Harp, "Depremi unutmamak, unutturmamak için buradayız. Acıları geride bırakmanın yolu, hiç yaşanmamış gibi davranmak, derin bir suskunluğa bürünmek değildir. Acıları geride bırakmanın yegâne yolu, inatla hatırlamaktır. Hatırlamalıyız ki, siyasal iktidarlar sorumluluklarından kaçmasınlar. Hatırlamalıyız ki, yerel yöneticiler rant peşinde koşmasınlar. Hatırlamalıyız ki, müteahhitler küçük hesaplar peşine düşmesinler" dedi.

Konuşmasına "Depremi unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız" diye başlayan TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı da, doğa olaylarının afete dönüşmesinin nedeninin bilimin gereklerini yerine getirmemek olduğunu belirterek, siyasal iktidarı bundan sonrası için bir an önce önlem almaya çağırdı. Soğancı, İmar Yasası ve ikincil mevzuattaki yanlışlıkların düzeltilmesini gerekliliğini de vurguladı.

Saat 02.00'de yeniden kent merkezinde toplananlar meşalelerle Deprem Anıtı'na yürüyerek, 17 Ağustos depreminin gerçekleştiği saat 03.02'de yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulundu ve yaşamını yitirenlerin isimlerinin yanına gül bıraktı.

Yalova'daki anma etkinliklerine TMMOB Sayman Üyesi Mustafa Erdoğan, Yönetim Kurulu Üyeleri Gürel Demirel, Recep Özmetin, EMO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Göltaş, JFMO Yönetim Kurul Başkanı Metin Altay, MMO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar da katıldı.

Kocaeli'nde de Depremzedeler Derneği ile ortaklaşa bir anma etkinliği gerçekleştirildi. Kocaeli Merkez Bankası Şubesi önünde toplanan yüzlerce kişi buradan meşalelerle Anıtpark'a yürüdü. Anıtpark'ta TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ve Depremzedeler Derneği Başkanı Nurcan Taşpınar birer konuşma yaptılar.