TMMOB DEPREME DUYARLILIK YÜRÜYÜŞÜNÜN DÖRDÜNCÜSÜ 16-17 AĞUSTOS`TA İZMİT`TE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

30 Ağustos 2011

17 Ağustos Marmara depreminin unutulmaması için 2008 ve 2009 yıllarında Gölcük`te, 2010`da Yalova`da gerçekleştirilen TMMOB Depreme Duyarlılık Yürüyüşünün dördüncüsü bu yıl 16-17 Ağustos 2011`de İzmit`te gerçekleştirildi.

TMMOB'nin düzenlediği ve yürütücülüğünü İMO'nun yaptığı "TMMOB Depreme Duyarlılık Yürüyüşü"nün dördüncüsü bu yıl İzmit'te gerçekleştirildi.

Şubemizden de çok sayıda mühendisin, şube çalışanının ve Türkiye'nin dört bir yanından İzmit'e gelen binlerce mühendis, mimar ve şehir plancısının katıldığı yürüyüş iki bölümden oluştu. Depreme Duyarlılık Yürüyüşünde, siyasi iktidara ve yerel yöneticilere bir kez daha Türkiye'nin deprem gerçeğini ve bir doğa olayı olan depremin afete dönüşmemesi için alınması gereken önlemleri hatırlatıldı.

Demokratik kitle örgütlerinin İzmit birimleri ve İzmit halkının da yoğun destek verdiği yürüyüşün ilk bölümü için Merkez Bankası binası önünde toplanan kalabalık alkış ve sloganlarla Demokrasi Parkı'na yürüdü. TMMOB adına Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, İnşaat Mühendisleri Odası adına Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Harp birer konuşma yaptılar.

Demokrasi Parkı'nda başlayıp Anıtpark'ta tamamlanan yürüyüşün ikinci bölümü depremin yaşandığı saat olan 03.02'de Anıtpark'a bırakılan siyah çelenk ve saygı duruşu ile sona erdi.