TÜM ÜYELERİMİZİ, MESLEĞİMİZ VE MESLEKTAŞLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN SEÇİMLERE ÇAĞIRIYORUZ!

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

27 Aralık 2017

32. Dönemi geride bırakırken, MMO İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı Battal Kılıç ile 2 yılın değerlendirmesini ve 14 Ocak’ta yapılacak olan Şube seçimlerinin mesleğimiz ve ülkemizin geleceği için önemini konuştuk.
 

32. Dönem Faaliyetlerini kısaca değerlendirebilir misiniz?

32. dönemde Odamız ve ülkemiz için devrim niteliğinde çalışmalar gerçekleştirdik. Bakırköy ve Kadıköy temsilciliklerimizi nitelikli eğitim merkezlerine çevirdik. Tuzla’da faaliyete geçirdiğimiz Suat Sezai Gürü Uygulamalı Eğitim Merkezimizle hem meslektaşlarımızdan hem de sektörden olumlu tepkiler aldık. Ayrıca webinar eğitim videolarımızla eğitim faaliyetlerimizi tamamlayıcı nitelikte yayınlar yapmaya başladık. Bunun yanında dijitalleşme hedefiyle attığımız adımlarla da Odamızdan söz ettirmeyi başardık. Online Proje Denetimi ve Makina Mobil gibi projelerimizle üyelerimizin Odamızla ilgili faaliyetlerini kolaylaştırmaya çalıştık. Ancak bunu yaparken, üyelerimizle olan ilişkimizi sanal ortama indirgemedik ve 6 ay gibi kısa bir sürede 3128 üyemizi iş yerlerinde ziyaret ettik. Ziyaret edemediklerimize ise etkinliklerimizde, buluşmalarımızda ya da telefonda temas etmeyi başardık. Bu sayede Odamıza kayıtlı 28.000 üyenin yarısına yakın bir kısmıyla temas kurmayı başardık. Bu çalışmaların dışında, yakın zamanda Perpa Ticaret Merkezinde bulunan Şişli İlçe Temsilciliğimizde Makina Fabrika’yı açtık. Ortak çalışma ofislerimizin ilki olan Makine Fabrika ile üyelerimizin trafik çilesi çekmeden, günlük iş toplantılarını düzenleyebileceği ve meslektaşlarıyla temasa geçebileceği bir sosyal alan yaratmaya çalıştık.
 

Bu seçimleri bir öncekilerden ayıran özellik nedir? Neden bu seçimler önemli?

Türkiye çok zor zamanlardan geçiyor ve bu hem toplumumuzu hem ekonomimizi hem de mesleğimizi etkiliyor. Piyasacı anlayışa karşı duran ve kamu yararına hizmet veren TMMOB’ye bağlı Odalar baskı altında tutulmaya ve meclisten hızlıca geçirilen yasalarla işlevsizleştirilmeye çalışılıyor. LPG ve asansör gibi insan hayatına ilişkin ve zorunlu kamu denetimi görevleri piyasaya teslim ediliyor. Eğitim niteliksizleştirilerek mühendislik mesleğinin itibarı azaltılıyor. Bu günleri aşmak ve geleceğimizi bilimsellik temelinde kurarak mesleğimizi hak ettiği yere getirebilmek için üyelerimizin gelip oylarını kullanmalarını bekliyoruz. Çünkü sandıktan ne kadar güçlü çıkabilirsek sesimizi o denli yükseltebilir ve değişim için atılması gereken adımları o denli cesurca atabiliriz.
 

Üyelerimiz neleri göz önünde bulundurarak 14 Ocak’ta yapılacak olan seçimlere katılmalı?

Hepimizin de bildiği gibi ülkemiz oldukça zor bir dönemden geçiyor. Eğitimin gittikçe niteliksizleştirilmesi, mühendislik mesleğinin itibarsızlaştırılması, insanın değil sermaye ve rantın ön plana çıkarılması ve bunun gibi hem ülkemizi hem de mesleğimiz ve meslektaşlarımızı ilgilendiren gerici politikalarla karşı karşıyayız. Ayrıca TMMOB’ye bağlı tüm Odaların ve iktidardan yana olmayan, kamucu ve bağımsız demokratik kitle örgütleri veya medya organlarının üzerinde kurulmaya çalışılan baskının herkes farkında. Biz ise her zaman kamudan yana olan, meslektaş dayanışmasına öncelik veren, mesleğimize gereken itibarın sağlanmasını isteyen ve gerçek anlamda kalkınmak için bilimsel eğitimin gerekliliğine inanan insanlarız. Üyelerimizin de bunu göz önünde bulundurarak 14 Ocak’ta yapılacak seçimlere katılmasını ve demokratik haklarını kullanmalarını bekliyoruz.

32. Dönem’de en çok neyi ön plana çıkardınız?

Bizim için 32. Dönem’de iki şey çok önemli oldu: Birincisi eğitim ikincisi ise üye ilişkileri. Enerjimizin büyük bir kısmını meslektaşlarımızın nitelikli eğitim açığını kapatmaya ve üyelerimizle olan ilişkimizi güçlendirmeye dönük olarak harcadık. Ayrıca Odamızın, sanayi üretiminde devrim yaratacağına kesin gözüyle bakılan endüstri 4.0 gibi gelişmeler karşısında harekete geçmesi ve bu gibi konularda ülkemize öncülük etmesi için dijitalleşme faaliyetlerine hız kazandırdık. Açıkçası bu dönem bizim için devrim niteliğinde oldu.

Yeni Yönetim Kuruluna nasıl bir yol haritası öneriyorsunuz?

Faaliyetlerimizi gerçekleştirirken iki önemli şeye dikkat ediyoruz: Yapılan işlerde kamu yararının gözetilmesi ve mesleğimiz ile meslektaşlarımızın geleceği. Yaptığımız tüm çalışmalarda bu iki temel ilkeyi göz önüne alıyor ve faaliyetlerimizi bu çerçevede düzenliyoruz. Gelecek dönemde de temennimiz yeni yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın bu ilkeleri göz önünde bulundurarak çalışmasıdır.

Son olarak MMO üyeleri ve geniş halk kesimleri için ne ifade ediyor? Genel Kurul ve seçim öncesi nasıl bir çağrınız, mesajınız olacak?

Biz meslek ve ülke sorunlarının birbirinden asla ayrı ele alınamayacağını düşünüyor ve savunuyoruz. Bu nedenle seçimlere doğru giderken bu ilkelerden yola çıkıp #BirlikteGelecek sloganını kullanmayı tercih ettik. Biliyoruz ki; kamu yararı, sanayileşme, kalkınma, demokrasi, laiklik, bilim, teknoloji, meslektaş dayanışması ve meslek hakları #BirlikteGelecek. Bizler dün olduğu gibi bugün de mesleğimizin, ülkemizin ve halkımızın çıkarlarını bu bütünlük içerisinde savunmaya kararlıyız. Meslektaş ve ülke sorunlarının birbirinden ayrı ele alınamayacağının bilinci içerisinde laik, demokratik ve bağımsız bir Türkiye için mücadele edeceğiz.