YEREL-ULUSAL BASIN VE SEKTÖR DERGİLERİNİN TEMSİLCİLERİ İLE BULUŞTUK

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

19 Ekim 2018

TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, yerel ve ulusal basın ile yakın ilişkiler kurmak, kurumsal faaliyetlerini anlatmak ve gelecek dönem hedeflerini paylaşmak için 18 Ekim 2018 tarihinde bir basın kokteyli düzenledi.

Yerel ve ulusal basın ile sektör dergilerinin katılımıyla gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmasını MMO İstanbul Şube Yönetim Kurulu Üyesi Elif Soyvural yaptı. Gerçekleştirilen etkinliğin amaçlarından bahseden Soyvural’ın ardından söz alan MMO İstanbul Şube Sayman Üyesi C. Ahmet Akçakaya, 32. ve 33. Dönem’de Şube bünyesinde, üyelerin ve meslektaşların gelişimi için öne çıkarılan yeniliklere dair küçük bir sunum yaptı. Dijitalleşme, eğitim ve kamusal denetim alanlarında yapılan yeniliklerden bahseden Akçakaya, “Amacımız, Makina Mühendisleri Odasının her koşulda meslektaş haklarını gözetmesini sağlamak, mühendislik mesleğine ilişkin ilerici faaliyetler yürütmek ve bunu yaparken ülkemizin ve halkımızın yararına meslek alanlarımızla ilgili çalışmalar gerçekleştirmektir’’ dedi.

C. Ahmet Akçakaya’nın konuşmasının ardından söz alan MMO İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Haydar Karaçam, MMO’nun yaptığı tüm çalışmaların kamu yararına olduğunu ifade ederek, ‘’Odamız, meslek ve meslektaş sorunlarının ülke ve toplum sorunlarından ayrılmayacağını ilke edinerek çeşitli kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisindedir. Hedefimiz kamu yararına çalışmak ve kamu çıkarlarını gözetmektir. Bu bağlamda kurum ve kuruluşlarla yaptığımız işbirliği çalışmaları, mesleğimize ve kamusal çıkarlara hizmet etmektedir’’ dedi.

Karaçam, Oda’nın yaptığı tüm açıklamaların, rapor ve bildirilerin kamuoyu ve ilgililere duyurulmasının büyük önem taşıdığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: ‘’Bildiğiniz üzere, ülkemizde gerek eğitim açığı gerekse kamusal denetim eksikliği nedeniyle yaşanan kazaların ve bu kazalara bağlı ölümlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Yaşanan kazaları raporlaştırmak ve kamuoyu ile paylaşmak ise birincil görevlerimizden biridir. Bu aşamada bizler sadece eleştiren değil, çözüm üreten ve alternatif sunan bir tarafta durmaktayız. Daha önce sizlerle paylaştığımız bildirilerimiz bunun en net göstergesidir. Bunun yanı sıra sanayi ve enerji alanlarında yayınladığımız raporlar, kitaplar ve dergiler de aynı amaca hizmet etmektedir. Yayınladığımız raporlar ve bildiriler TV kanalları, gazeteler, haber ajansları ve sektör dergileri tarafından ilgi görmekte ve takip edilmektedir. Kamu yararı gözeten bu işbirliğimizin daha da güçlenmesi sizlerin desteğiyle gerçekleşecektir.’’

Etkinliğin kapanış konuşmasını ise MMO İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı Battal Kılıç gerçekleştirdi. Battal Kılıç, etkinliğe katılan basın mensuplarını selamlayarak, MMO’nun önümüzdeki dönemde gerçekleştirmeyi düşündüğü hedeflerden bahsetti. Bilimi ve tekniği halk ile halkın yararına sunan bir meslek odası olduklarını dile getiren Battal Kılıç, ‘’Bizler, bilimi ve tekniği halk ile buluşturan; yurttaşlarımızı bilgilendirmenin yanında yetkilileri de gerekli konularda önlem anlamaya çağıran bir meslek disipliniyiz. Biraz önce de söylediğimiz gibi amacımız mühendislik mesleğinin hak ettiği yerlere gelmesi ve ülkemizde yaşanan kaza ve ölüm oranlarının en aza indirilmesidir. Bizler mühendislik gerektiren alanlarda, aslında önlenebilir olan ölümlü vakaların azaltılması ve bitirilmesi için kamusal denetime daha fazla ağırlık vermeliyiz. Bu noktada bilgilendirme için yetkili kurumlar, basın-yayın organları ve bizlere önemli görevler düşüyor. Bu nedenle yayınladığımız tüm bildiriler ve açıklamalar mesleğimiz ve memleketimiz için büyük önem taşıyor” dedi.

Etkinlik, konuşmaların ardından kokteyl ile devam ederek sona erdi.