DOĞAL GAZ DAĞITIM LİSANSI SAHİBİ ŞİRKETLERİN SERTİFİKA ALMAK İÇİN BAŞVURANLARDAN TEMİNAT TALEP ETMES

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Odamızın bildirimi üzerine EPDK, doğalgaz dağıtım lisansı sahibi şirketlerin "İç Tesisat ve Servis Hatları Sertifikası" almak için başvuran gerçek ve tüzel kişilerden "Teminat" adı altında bedel istemesinin yasal olmadığını bildirdi.

 

EPDK tarafından Odamıza gönderilen yazıyı okumak için tıklayınız

Odamıza yapılan bildirim üzerine, Gaznet Şehir Doğalgaz A.Ş'nin EPDK'nca uyarılmasına karşın yürürlükteki Kanun ve Yönetmelik hükümlerine aykırı uygulamalarına Konya İlinde devam ettiği ve Çorum İlinde de bu uygulamaları yaptığı duyumlarının alındığı, EPDK'na bildirilmiş, 4646 Doğal Gaz Piyasası Kanunu'nun 9-b maddesinde öngörülen müeyyidenin uygulanarak yasal mevzuat hükümlerine aykırı yaptığı bu tür uygulamalarına son verilmesi ve Odamız üyesi meslek mensuplarının mağduriyetlerinin giderilmesi için gereğinin yapılması istenmiştir.

EPDK'nun 01.02.2005 tarih ve 2533 sayılı cevabi yazısıyla; "Konuya ilişkin olarak alınan 11.01.2005 tarih ve 417/139 sayılı Kurul Kararı'nda; ÇORUM Gaz'ın Doğal Gaz Piyasası Sertifika Yönetmeliğinin 9.maddesinde öngörülen bilgi ve belgeler dışında ilave bilgi ve belgeler ile nakdi teminat istemesinin anılan Yönetmelik maddesine açıkça aykırılık teşkil ettiği ve bu suretle 4646 sayılı Doğal Gaz Piyasası Kanunu'nun 9.maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde belirtilen "Kanun hükümlerine ve çıkarılan yönetmelik, talimat ve tebliğlere aykırı hareket edilmesi…" fiilini işlediğinin sabit görülerek, mevzuata aykırı durumun tüm sonuçlarıyla birlikte düzeltilmesi için ÇORUM Gaz'a 90 günlük süre verilmesi ve bu süre içerisinde belirtilen aykırılığın tam olarak giderilmemesi halinde Kanunun 9. maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde öngörülen para cezasının uygulanacağı hususunun ÇORUM Gaz'a yazılı olarak ihtar edilmesine karar verildiği" tarafımıza bildirilmiştir.

EPDK'nun sözkonusu yazısından da anlaşılacağı üzere; Doğal Gaz Dağıtım Lisansı sahibi şirketlerin, İç Tesisat ve Servis Hatları Sertifikası" almak için başvuran gerçek ve tüzel kişilerden Doğal Gaz Piyasası Sertifika Yönetmeliğinin 9.maddesinde öngörülen bilgi ve belgeler dışında ilave bilgi ve belgeler ile nakdi teminat istemesinin yasal dayanağı bulunmamaktadır.