HAK ARAYAN KİMSEYE TAHAMMÜLÜ OLMAYAN AKP HÜKÜMETİ, BASKISINI ŞİMDİ DE ÖĞRENCİLERE YÖNELTTİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Çiftçiye "al ananı git", Tekel işçilerine "yan gelip yatıyorlar" diyen Başbakanıyla, hak aramaya, farklı sese tahammülü olmayan AKP Hükümeti‘nin baskısından tüm halk kesimleri gibi öğrenciler de nasibini alıyor.

Son bir haftadır yaşananlara bakıldığında;

10 Mart 2010 tarihinde Balıkesir Üniversitesi‘nde yemek fiyatları zammını protesto etmek amacıyla yemek boykotu yapan, aralarında İnşaat Mühendisleri Odamızın öğrenci üyelerinin de bulunduğu bir grup öğrenciye sivil kişiler, özel güvenlik görevlileri ve polis saldırmış, saldırı sırasında 15 öğrenci yaralanmış ve 12 öğrenci gözaltına alınmıştır. 

12 Mart‘ta Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi‘nde 37 öğrenci gözaltına alınmıştır.

İstanbul‘da, Tekel işçileri için okulda destek etkinliği düzenleyen 24 lise öğrencisinin okullarıyla ilişkisi kesilmiştir.

En son, Ankara‘daki ulaşım zamları indiriminin iptalini protesto eden ODTÜ ve Hacettepe Üniversitelerinden 127 öğrenci gözaltına alınmıştır.

"Demokratik açılım" kandırmacalarıyla, AB‘ye uyumlu Anayasa paketiyle sürekli demokrasiden bahseden ama yalnızca "kendine demokrat" AKP Hükümeti, en basit hak arayışlarını bile şiddetle, gözaltılarla bastırmaya çalışmaktadır.

Eşit, parasız, demokratik, bilimsel eğitim mücadelesinde her zaman öğrencilerin yanında yer alan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, hak arayan öğrencilerin sonuna kadar yanındadır.

Mehmet Soğancı
TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı