Metin Lokumcu Anıt Mezar Proje Yarışmasının Sonuçları Açıklandı

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Metin Lokumcu için yapılacak anıt mezar yarışmasının sonuçları açıklandı. Füsun Kavakçı ve Hüseyin Erolun kazandığı yarışmanın sonrasında 31 Mayıs tarihinde düzenlenen etkinliklerle anıt mezar açılışı yapılacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın 31 Mayıs 2011 tarihindeki Hopa mitingi öncesi başlayan polis saldırısı sırasında polisin sıktığı biber gazı nedeniyle yaşamını yitiren emekli öğretmen Metin Lokumcu, köyünde yapılacak anıt mezarla ölümsüzleşecek. Lokumcu ailesi ve TMMOB işbirliğiyle yapılacak anıt mezar yarışmasının sonuçları Mimarlar Odasında yapılan basın toplantısıyla açıklandı.

Toplantıya Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Sekreteri Ercüment Çervatoğlu, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan ve Sekreter Üyesi Tezcan Karakuş Candan, TMMOB İKK Sekreteri Bülent Tatlı, Yönetmen Erkal Tülek ve Elektrik Mühendisleri Odasından Serdar Çiftcan katıldı.

Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Sekreteri Ercüment Çervatoğlu, Lokumcu anıt mezar yarışmasını Füsun Kavakçı ve Hüseyin Erol`un kazandığını açıkladı. Mezarda kullanılan kurşun kalemi simgeleyen çeliklerin Lokumcu`nun öğretmen yanını, su ve toprak öğeleri de onun çevre mücadelesini yansıttığını söyleyen Çervatoğlu, anıt mezarın 31 Mayıs`ta Hopa`da ve Kemalpaşa`da düzenlenecek etkinliklerle açılışının yapılacağını ifade etti.

O tarihte Kemalpaşa`da Artvin`de yaşamını yitiren devrimcileri anmak için "Onurumuzdur" sergisi açılışının ve çevre mücadelesini anlatmak için de "Sudaki Suretler" belgeselinin gösteriminin yapılacağını dile getiren Çervatoğlu, Lokumcu`nun artık bu anıt mezarda yaşayacağını söyledi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan da AKP faşizmine karşı muhalefetin sesi ve simgesi olan Metin Lokumcu`nun anısı yaşatmak için 31 Mayıs`ta Hopa`da yapılacak etkinliğe çağrıda bulunurken bu anıt mezarla sanatın gücünün mücadeleyle birleştiğini belirtti.