SUAT SEZAİ GÜRÜ ÖLÜMÜNÜN 18. YILINDA DOSTLARI TARAFINDAN ANILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Makina Mühendisleri Odası’nın 29 Şubat- 1 Mart 1992 tarihlerinde yapılan Oda Genel Kurulu ve seçimlerinde 12 yıl aradan sonra yeniden Oda Genel Sekreterliğine seçilen Suat Sezai Gürü, ölümünün 18. yılında dostları ve sevenleri tarafından MMO Suat Sezai Gürü Toplantı Salonu’nda yapılan etkinlikle anıldı.

Görevi gereği Konya Ereğli‘ye yaptığı bir seyahat sırasında yaşamını yitiren Suat Sezai Gürü için yapılan anma etkinliğine TMMOB Yönetim Kurulu üyeleri, Oda Yönetim Kurulu üyeleri, Oda üyeleri ve çalışanları ile dostları katıldı.

Anma etkinliğinde sırasıyla; Oda Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, Oda Yönetim Kurulu önceki dönem Başkanı Emin Koramaz, Oda Enerji Çalışma Grubu Başkanı Oğuz Türkyılmaz, TMMOB ve Oda Yönetim Kurulu önceki dönem başkanlarından Kaya Güvenç ile Suat Sezai Gürü‘nün yakın dostlarından Halil Salmanlı birer konuşma yaparak, ortak anılarını paylaştılar. Konuşmalarda Suat Sezai Gürü‘nün paylaşımcı, mütevazı ve kararlı kişiliği vurgulanırken, bugün Oda‘nın geldiği noktada Gürü‘ye çok şey borçlu olduğu ifade edildi.

Oda Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar, Suat Sezai Gürü‘nün güçlü mücadeleci kimliği ile Oda örgütlülüğü çalışmalarının ayrı ayrı değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, 90‘lı yıllarda kopma noktasına gelen üye-Oda ilişkilerinin güçlendirilmesinde katkılarının büyük olduğunu vurguladı. Odanın bugün geldiği kurumsal boyutta Suat Sezai Gürü‘nün başlattığı çalışma anlayışının büyük etkisi olduğunu dile getirdi.

TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, 1985 yılında ODTÜ‘de öğrenciyken tanıştığı Suat Sezai Gürü‘nün örgütlü topluma, haktan ve hukuktan yana verilen mücadeleye inanan bir insan olduğunu belirtti. Gürü‘nün esprili ve insan ilişkilerinde özverili olduğunu kaydederek, kendisini tanıdığına çok sevindiğini ifade etti.

Oda önceki dönem Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, Suat Sezai Gürü ile 1976 yılında ODTÜ‘de öğrenciyken tanıştığını, yaşamını yitirene kadar da arkadaşlıklarının sürdüğünü belirterek, örgütlenmeye önem veren bir insan olduğunu kaydetti. 1992 yılında Suat Sezai Gürü‘nün Oda Sekreteri, kendisinin de Oda Yönetim Kurulu Yedek Üyesi olarak bir yıl birlikte çalıştıklarını söyleyen Koramaz, Oda‘nın bugünlere gelmesinde Gürü‘nün çok önemli bir yeri olduğunu vurguladı ve Suat Sezai Gürü şahsında Oda çalışmalarına katkı koyan herkese teşekkür etti.

Oda Enerji Çalışma Grubu Başkanı Oğuz Türkyılmaz, Suat Sezai Gürü‘nün hayata sevgiyle ve pozitif bakan, kötümser olmayan birisi olduğunu belirterek, "Bugün de öyle bakmalı hayata. İmkansızlıklar içinden bugün bu noktalara gelmek güzel. Emeği geçen herkesi saygıyla anıyorum" dedi.

Oda önceki dönem Yönetim Kurulu Başkanlarından Kaya Güvenç de Oda‘nın bugünlerinde Suat Sezai Gürü‘nün birleştirici ve bütünleştirici kişiliğinin önemini vurgulayarak, kendisine teşekkür borçlu olduğumuzu belirtti. Suat Sezai Gürü‘nün yakın dostu Halil Salmanlı ise kendisinin TMMOB ve Oda tarihinde önemli bir yerinin olduğunu söyleyerek, "Ölümüyle 18 yıldır insanları bir araya getiren biri, yaşasaydı daha neler yapardı" diye konuştu.

İstanbul‘da mezarı başında anma

Suat Sezai Gürü, dostları ve sevenleri tarafından İstanbul`da mezarı başında da anıldı. 29 Ocak 2011 Cumartesi günü Oda üyesi meslektaşları ve arkadaşları tarafından yapılan anma töreninde İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı İlter Çelik kısa bir konuşma yaptı.