"TMMOB DEPREME DUYARLILIK YÜRÜYÜŞÜ" İZMİT`TE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

TMMOB`nin Türkiye`nin deprem gerçeğini ve alınması gereken önlemleri siyasi iktidara ve yerel yöneticilere hatırlatmak için düzenlediği "TMMOB Depreme Duyarlılık Yürüyüşü"nün dördüncüsü bu yıl İzmit`te gerçekleştirildi. Yürüyüşe, Oda Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar, Oda Yönetim Kurulu Sekreteri Yunus Yener, Şube yöneticilerimiz, çalışanlarımız ile üyelerimiz katıldı.

Yürütücülüğünü İnşaat Mühendisleri Odası‘nın yaptığı "TMMOB Depreme Duyarlılık Yürüyüşü" için Türkiye‘nin dört bir yanından gelen binlerce mühendis, mimar ve şehir plancısı 17 Ağustos depreminin yıldönümünde İzmitlilerle buluştu. Deprem yürüşü için ilk olarak saat 21.30‘da Merkez Bankası önünde toplanılarak Demokrasi Parkı‘na yüründü.

"Can kayıplarının nedeni doğanın öfkesi değil, devletin acizliğidir", "Depreme suskun kalmak yıkıma ortak olmaktır" "Depremlerden korkmak değil korunmak gerek" dövizleri taşıyan iki binin üzerinden TMMOB üyesi ve İzmitli depremzedeler attıkları sloganlarla da doğa olaylarının afete dönüşmemesi için siyasi iktidarı ve yerel yöneticileri göreve çağırdı.

Demokrasi Parkı‘nda TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, Arızlılı depremzedeler adına Recep Uğur ve İMO Yönetim Kurulu Başkanı H. Serdar Harp birer açıklama yaptı.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, depremin üzerinden 12 yıl geçtiğini ama hala gerekli yasal düzenlemelerin yapılamadığını belirterek, "Siyasi iktidarları hep uyardık. Uyarmaya devam edeceğiz: Doğa olaylarının afete dönmesini istemiyorsanız; yüzünüzü insanımıza dönün. Bilimin ve tekniğin gereğini yapın. Odalarımızın ve Birliğimizin sesine kulak verin" dedi.

İMO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Harp de, deprem gerçeği karşısında göstermelik adımlar dışında çözümler üretilmediğini ifade ederek, "Yaşanması muhtemel depremlerin ağır sonuçları kadere havale edilmektedir. Sonuçları kadere havale edilen depremin son zamanlarda bir de pazarı oluştu. Deprem riski karşısında, büyük çaplı yıkımların ve ölümlerin yaşanması muhtemel bölgeler üzerinde, iktidar tarafından geliştirilen, adına "kentsel dönüşüm" denilen projeler bu noktadaki örneklerdendir" şeklinde konuştu.

"TMMOB Depreme Duyarlılık Yürüyüşü"nün ikinci bölümü için ise 17 Ağustos saat 02.00‘de yeniden Demokrasi Parkı‘nda toplanıldı. Buradan meşalelerle Anıtpark‘a yürüyen binlerce kişi depremin gerçekleştiği saat 03.02‘de hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.