TMMOB Kadın Çalışma Grupları Ortak Toplantısı Yapıldı

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

TMMOB Kadın Çalışma Grubu, Odaların kadın çalışma grubu üyeleri ve İKK'ların kadın komisyonları temsilcileri 19 Ocak 2013 tarihinde Ankara'da bir araya geldi. Toplantıya Odamızdan, OYK üyeleri Serap Özpolat Çete, Şayende Yılmaz ve Oda Müdürü Arife Kurtoğlu ile Şubelerimizden Dilek Önelge, Fulya Özverin, Goncagül Karakoç ve Serpil Taburoğlu; İKK'lardan, Berrin Eyidemir, Emine Elif Güven, Emine Uzun ve Fulya Bankoğlu katıldı.

İnşaat Mühendisleri Odası Rüştü Özal Toplantı Salonu‘nda gerçekleştirilen ve TMMOB Kadın Çalışma Grubu Başkanı Asiye Ülkü Karaalioğlu‘nun yönettiği toplantı, TMMOB Kadın Çalışma Grubu adına Gülay Yücer‘in sunumuyla başladı. Daha sonra Odaların kadın çalışma gruplarından Nuran Talu (ŞPO), Şayende Yılmaz (MMO), Duygu Tokmak Pıtır (EMO), Esergül Özdemir (İMO); İKK‘ların kadın çalışma gruplarından da Ayten Dolançay (Adana İKK), Ayşegül Akıncı Yüksel (İzmir İKK), Emine Uzun (Zonguldak İKK), Fulya Bankoğlu (Trabzon İKK), Güneş Bodur (İstanbul İKK) birer sunum yaptılar.

Toplantının öğle arasında ise TMMOB üyesi kadın mühendis, mimar, şehir plancıları Hrant Dink`in 6. ölüm yıldönümü için Birgün gazetesi önünde düzenlenen anma etkinliğine katıldılar.
Toplantının öğleden sonraki bölümünde, çalışma programında yer alan "Kamu kurumları ve özel kuruluşlarda; yer altı, arazi, şantiye, fabrika vb. işyerlerinde çalışan mühendis kadınların çalışma koşulları ve özlük haklarına ilişkin rapor hazırlanması" ve  "TMMOB Kadın Çalışma Grubu" bünyesinde oluşturulan Cinsiyet Ayrımcılığı Takip Sekreteryası`nın görevlerini ve bu görevlerin nasıl yürütüleceğini tanımlayan bir yönetmelik/yönergenin hazırlanması konuları görüşüldü. Ayrıca, TMMOB‘de kadın örgütlenmesi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.