TMMOB VE ODA ONUR KURULLARI ORTAK TOPLANTISI YAPILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Oda Onur Kurullarının kararlarının daha sağlıklı ve yönetmeliklere uygun bir işleyişle düzenlenmesi ve değerlendirilmesi amacıyla, 22 Ocak Cumartesi günü Ankara’da TMMOB ve Oda Onur Kurulları ortak toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya, TMMOB Yüksek Onur Kurulu üyeleri, Oda Onur Kurulu üyeleri, hukuk danışmanları ile Oda Yönetim Kurulu üyelerinden 80‘e yakın kişi katıldı.

TMMOB 2. Başkanı Selçuk Uluata‘nın açış konuşmasıyla başlayan toplantıda; TMMOB Hukuk Müşaviri Nurten Çağlar Yakış "TMMOB‘nin Türkiye idare sisteminde yeri, işlevi, örgütsel ve onur kurullarının hukuksal yapısı, yetki ve sorumlulukları", Danıştay 8. Daire Tetkik Hakimi Yüksel Irız "Disiplin soruşturmalarında izlenecek usul ve esaslar", Barolar Birliği Disiplin Kurulu Üyesi Av. Hüseyin Ünsal Bildirgen "Meslek Kuruluşları yönünden disiplin hükümlerinin önemi ve uygulama zorlukları, meslek disiplinini sağlamada rolü" TMMOB Yüksek Onur Kurulu Eski Üyesi Sırdaş Karaboğa "Yönetmelikteki net olmayan başlıklarla ilgili tartışma, sorunlar ve analizi", TMMOB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Musa Çeçen "Dosya Hazırlama ve Değerlendirme Süreci" başlıklarında sunum gerçekleştirdi.

Toplantıya Makina Mühendisleri Odası‘ndan Oda Genel Sekreteri Yunus Yener 7 Onur Kurulu Üyesi ,Oda Hukuk Müşavirleri Şirin Aykul ve Hatice Genç ve Genel Merkez Büro Görevlisi Sevil Tokgöz katıldı.