MMO İSTANBUL ŞUBE 32. DÖNEM YÖNETİM KURULU’NUN ÜYELERİMİZE MESAJI VAR!

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

27 Aralık 2017

TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şube 32. Dönem Yönetim Kurulu 14 Ocak'ta gerçekleştirelecek olan Şube seçimleri öncesinde üyelerine mesaj yayınladı.

MESLEĞİMİZİ, MESLEKTAŞLARIMIZI VE HALKIMIZI GÜZEL GÜNLERE TAŞIYACAK ADIMLARI BİRLİKTE ATALIM
 

Sevgili Meslektaşlarımız ve Değerli Üyelerimiz;

2017’nin ve 32. dönemin sonuna doğru yaklaşırken arkamızda mesleğimiz ve meslektaşlarımız için gerçekleştirdiğimiz onlarca devrim niteliğinde proje, mesleğimizin itibarsızlaştırılasına karşı verdiğimiz sayısız mücadele ve kamu yararı gözeterek yaptığımız on binlerce periyodik denetim bıraktık. Dün olduğu gibi bugün de yalnızca ülkemizin ve halkımızın çıkarlarını savunuyor, meslek ve meslektaş sorunlarının ülke sorunlarından ayrı ele alınamayacağının bilincinde olarak hareket ediyoruz.

32. dönem boyunca mesleğimiz ve meslektaşlarımızın geleceğini ilgilendiren onlarca proje ve çalışma gerçekleştirdik. Odamız için devrim niteliğinde sayılabilecek bu çalışmalar arasında Bakırköy ve Kadıköy Temsilciliklerimizin nitelikli eğitim merkezlerine dönüştürülmesi, Tuzla’da uygulamalı eğitim merkezinin açılması, Makine Mobil, Makina TV, Webinar eğitim videoları ve Online Proje Denetimi ile dijitalleşme yönünde büyük adımlar atılması ve ortak çalışma ofislerimizin ilki Makina Fabrika ile üyelerimize sosyal alanlar yaratılması var.

Geçtiğimiz dönemde yapılan işlerin büyük bir kısmını oluşturan eğitim ve dijitalleşme faaliyetlerimizin yanında, üye ilişkilerimizin güçlendirilmesine dönük çalışmalarımıza da ağırlık verdik. Üyelerimizle doğrudan temas edebilmek için yaptığımız üye ziyaretleri, gerçekleştirdiğimiz üye buluşmaları ve telefon aramalarıyla 28.000 kayıtlı üyemizin yarısına 6 ay gibi kısa bir sürede ulaşmayı başardık. Bu faaliyetlerimizi 33. dönemde de artırarak sürdürme gayreti içerisinde olacağız. Odamızın üzerinde hassasiyetle durduğu bir diğer konu ise kamusal denetimler ve mesleğimize, meslektaşlarımıza karşı geliştirilen piyasacı/rantçı politikalara karşı mücadele etmek oldu. TMMOB’ye bağlı tüm Odalara karşı kurulan baskılara ve mesleğimizin itibarsızlaştırılmaya çalışılmasına karşın meslektaşlarımızı, halkımızı ve ülkemizi korumaya yönelik olarak gerek kamuoyu oluşturarak gerek örgütlü gücümüzü kullanarak direndik, direneceğiz. Bugün yüz binlerce insan işsizlikle ve açlıkla baş başa bırakılmış durumda. Bu duruma ses çıkaran ve halkımıza karşı yapılan yanlışlar karşısında doğruları söylemekten çekinmeyen bizim gibi meslek odaları ise iktidarın baskısından nasibini alıyor. Meslek odalarının üyeleriyle olan ilişkileri koparılmaya çalışılıyor ve ekonomik kaynakları kesilerek güçsüz ve işlevsiz hale getirilmeye uğraşılıyor.

Bu nedenle tüm meslek odalarımızın Genel Kurullarının önemi bir kat daha artıyor. Bu dönemde faşizan uygulamalara karşı sinip susmayan, kendi çıkarları için iktidara yedeklenmeyen ve yalnızca kamu ve meslektaş çıkarlarını savunan kurumlara sahip çıkmak, onları yaşatmak gerekiyor. Bu yüzden daha etkin üye ve daha güçlü bir Oda için tüm üyelerimizi 13 Ocak’ta yapılacak olan Genel Kurul’a ve 14 Ocak’ta yapılacak olan Seçimlere katılmaya çağırıyoruz. Gelin ve hem mesleğimizi ve meslektaşlarımızı hem de ülkemizi güzel günlere taşıyacak adımları birlikte atalım!

TMMOB Makina Mühendisleri Odası

İstanbul Şubesi 32. Dönem Yönetim Kurulu