3. Uludağ Mühendislik Günleri başladı

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

01 Nisan 2013

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uludağ Mühendislik Günleri 01 Nisan 2013 günü Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi`nde başladı

Üç gün sürecek olan ve çeşitli konuların ele alınacağı Mühendislik Günleri TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Fikri Düşünceli`nin açılış konuşmasıyla başladı.

Açılışa UÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Filya, Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Ali Uluşahin, Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Ertuğrul Aksoy, Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Remzi Çınar, EMO Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Neriman Usta ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

TMMOB İKK Sekreteri Fikri Düşünceli yaptığı konuşmada, Türkiye`deki üniversitelerin sorunlarına değindi. Üniversite özerkliğinin bilim için şart olduğunu belirten Düşünceli, YÖK`ün kaldırılması gerektiğini söyledi.

Üniversitelerin küreselleşme ve sermayenin isteklerine göre yapılandırılmasından vazgeçilmesi gerektiğini dile getiren Düşünceli, "Toplumsal eşitsizliğin her çeşidini sürekli ve sistemli olarak üreten, baskıcı ve cins ayrımcı uygulamalarla dolu eğitim yapısı terk edilmelidir" dedi.

Eğitimin her kademede eşit ve parasız olması gerektiğini, üniversite eğitiminin bilimsel, özerk ve demokratik ortamda sürdürmesi, polis ve jandarmanın üniversiteden çıkarılması gerektiğini kaydeden Fikri Düşünceli, şunları söyledi:

"Eğitimde sorgulayan, düşünen, dayanışma duygusuna sahip, bilimsel kriterleri önemseyen öğrencilerin yetişmesi temel amaç olmalı. Öğretim üyelerinin eğitim dışında ticari faaliyette bulunmaları önlenmeli, akademik personelin ekonomik, sosyal ve mesleki sorunları çözülmelidir. Öğretim üyelerinin düşüncelerinden, sendikal eylemlerinden ve demokratik taleplerinden dolayı karşılaştıkları ceza ve sürgün uygulamalarına son verilmeli, YÖK tüm kurumlarıyla kaldırılmalı, sistem özerk ve demokratik bir anlayışla yeniden düzenlenmelidir.

Çok sayıda niteliksiz mühendis yetiştirmek ve çok sayıda donanımsız üniversite ve bölüm açmak yerine, ülke ihtiyaçlarını gözeten altyapısı tamamlanmış kurumlar oluşturulmalı, mühendislik mimarlık ve şehir planlama ile ilgili yeni fakülte ve bölümlerin açılmasında, eğitim programlarının oluşturulmasında TMMOB`nin öneri ve onayı alınmalı."

Düşünceli`nin konuşmasının ardından 3.  Mühendislik Günleri`nin ilk oturumu moderatörlüğünü Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Filya‘nın yaptığı "Nilüfer Çayı" konulu panel ile başladı.

Yarın sona erecek olan 3. Uludağ Mühendislik Günleri`nde, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği, Enerji ve Türkiye, Kentsel Dönüşüm ile Mühendislik Eğitimi ve Üniversite konuları ele alınacak.