Bir Bilet Alıp, Onların da Tiyatroya Gitmesini Sağla

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

19 Ocak 2011

TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu, Bursa Tabip Odası, KESK ve DİSK`in organizasyonu ve Nilüfer Kent Konseyi'nin katılımıyla "Bir Bilet Alıp, Onların da Tiyatroya Gitmesini Sağla" kampanyası düzenledi.

Tiyatroya gitmemiş olan 600 ilköğretim öğrencisini tiyatro sanatıyla buluşturulmasının hedeflendiği etkinliğe yoğun ilgi gösterildi. Böylece 15 liralık bilet alanlar 19 Ocak Çarşamba Günü saat 20.30'da Uğur Mumcu Sahnesi'nde Ankara Ekin Tiyatrosu tarafından sahnelenen Şair Eşref'in yazmış olduğu, günümüze göndermelerin yer aldığı hiciv içerikli Heccav adlı oyununu izlediler. Ayrıca aynı gün içerisinde yine Uğur Mumcu Sahne14.00 ve 15.00'de yüzlerce ilköğretim öğrencisi ücretsiz olarak, Ankara Ekin Tiyatrosu kapsamındaki Karınca Çocuk Tiyatrosu tarafından sahnelenen "Şarkıcı" adlı çocuk oyununu izleme fırsatı buldular.   Haluk Işık Yazan tarafından yazılan, Bülent Yıldıran tarafından yönetilen ve oyuncu Halil İbrahim Ünal'ın sorumlu olduğu Şarkıcı, Karden Kasaplar Çelik, İlkay Kayku, Harun Güzeloğlu, Kamil Erselgin, Selim Kalıç adlı oyuncular tarafından sahnelendi.

Oyunun 14.00'deki seansına Kemerçeşme ve Emek Mahallesi'ndeki öğrencileri TMMOB Makina Mühendisleri Bursa Şubesi getirdi ve salonu doldurdu. Büyük bir sevinç ve heyecan içerisinde oldukları gözlenen ilköğretim öğrencileri oyunu coşkuyla izlediler ve oyunu ayakta alkışladılar. Yaşamlarında ilk kez tiyatro oyunu izlediklerini söyleyen bazı öğrenciler ise "Okulda da müsamereler oluyordu, ama gerçek tiyatro başkaymış, çok beğendik. Yine izlemek istiyoruz" dediler. Öte yandan böyle bir sosyal sorumluluk projesine katkı koymaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen MMO Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart,  "Bu etkinliğimiz bir imecedir. Katılımı olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz. Tiyatro sanatıyla çocukları buluşturmak için düzenlenen bu kampanyada, sadece çocuklar değil, biz de iyi vakit geçirdik. Onları mutlu görmek, bizi de mutlu etti. Öte yandan Ankara Ekin Tiyatrosu'nun sahnelediği Heccav adlı oyunu da çok beğendiğimizi belirtmeliyim. Oyunda gördük ki, yüz yıl önce yaşananlar, ne yazık ki bugüne uyarlanabilecek kadar güncel. Bu tür sosyal sorumluluk gerektiren projelerde, özellikle de çocuklara yönelik olanlarda işbirliğine sonuna kadar açığız, hatta bunu bir görev olarak görüyoruz. Bu bizim kamusal hizmet anlayışımızın bir ürünüdür" diye konuştu.  15.00 oturumunda ise, öğrencilerin yaşadıkları semtlerden Basın Kültür Sarayı'na getirilmesi etkinliğin diğer paydaşları tarafından sağlandı.