KARANLIK GİDER, GEZİ KALIR!

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

01 Haziran 2022

Gezi Direnişi'nin dokuzuncu yılı nedeniyle TMMOB Genel Sekreteri Dersim Gül tarafından 1 Haziran 2022 tarihinde basın açıklaması yapıldı.

KARANLIK GİDER, GEZİ KALIR!

Bir ağaca sımsıkı tutunmamızla başlamıştı her şey, bir kepçenin sökmeye çalıştığı bir ağaca… Sonra bir başkası tutundu elimize, bir polisin bükmeye çalıştığı elimize… Ellerimiz tanımadığımız milyonlarca elle tutuştu, birbirimize tutunarak büyüdük!

Hatırlıyoruz!..

Kelimelerin ilk gecesini yaşar gibiydik hep birlikte… Yan yana gelmenin sevincini, kalabalıkların gücünü, yaratıcılığın heyecanını, dayanışmanın güzelliğini, sahip çıkmanın onurunu, birlikte olmanın güvenini keşfettik beraberce!

Hatırlıyoruz!

Ağlamadan göz yaşı döktüğümüz anlarla, göz yaşı dökemeden ağladığımız anlarımız karıştı birbirine… Kendi halkını hedef alan bir iktidar şiddetine duyduğumuz öfke karıştı, gencecik kardeşlerimizi toprağa vermenin acısına…

Hatırlıyoruz ve unutmuyoruz!

İçinde taşıdığı olanca umut, sevinç ve acıyla yakın tarihimizin en coşkulu, en kitlesel, en yaratıcı toplumsal hareketi olan Gezi Direnişi’ni dokuzuncu yılında bir kez daha selamlıyoruz.

Bizim için Gezi Direnişi, bundan dokuz yıl önce başlayan ama henüz bitmemiş, bitirilememiş onurlu bir halk hareketinin adıdır. Gezi’nin yarattığı heyecan, gezinin yaşattığı duygular, gezinin öğrettiği doğrular ilk günkü canlılıklarıyla hayatlarımızı biçimlendirmeye devam ediyor.

Yaşadığımız bunca karanlık, bunca baskı, bunca kötülük içinde bile bu ülkenin geleceğine dair umudumuzu koruyabiliyorsak eğer, bunu Gezi Direnişi’ne, Gezi Direnişini var eden gençlerimize borçluyuz.

Bu umut bizlere, iktidarın tüm saldırganlığına karşı parklarımıza, kentlerimize, ormanlarımıza, derelerimize, madenlerimize sahip çıkma cesareti vermektedir.

Bu umut bizlere, iktidarın tüm hukuksuzluğuna karşı Gezi Davasında tutuklanan Mücella Yapıcı’ya, Tayfun Kahraman’a, Can Atalay’a ve diğer tüm dostlarımıza yeniden kavuşma heyecanı vermektedir.

Bu umut bizlere, hukuku yok sayan, insanları yok sayan, doğayı yok sayan bu karanlıktan kurtulma gücü vermektedir.

Çünkü biliyoruz ki, Karanlık gider Gezi kalır! Hapislik biter, mücadele kazanır!

DERSİM GÜL
TMMOB GENEL SEKRETERİ