MMO 64. Yılında, Demokratik Özgür Türkiye Mücadelesine Devam Ediyor

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

17 Aralık 2018

MMO Bursa Şubesi, Oda’nın 64. Kuruluş Yıldönümü Etkinliğini Düzenledi

Geleneksel Gecede Meslekte 50, 40 ve 25 Yılı Geride Bırakanlar Onur Plaketi İle Ödüllendirildi

Düşünceli: Bugün MMO, Ülkemizin Sanayileşmesinde 64 Yaşında Dev Bir Çınar, Demokrasi Mücadelesinde 64 Yaşında Bir Gençtir

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, Oda’nın 64. Kuruluş Yıldönümü etkinliğini Podyum Davet’te düzenledi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen geleneksel gecede meslekte 50, 40 ve 25 yılını dolduran makina mühendisleri onur plaketi ile ödüllendirildi.

Makina Mühendisleri Odası Kuruluş Yıldönümü Etkinliğimize hoş geldiniz” diyerek konuşmasına başlayan MMO Bursa Şube Yönetim Kurulu Başkanı Fikri Düşünceli, Bugün TMMOB’nin en büyük Odası haline gelen MMO, ülke, toplum, meslek ve meslektaş çıkarlarından yana bir meslek kuruluşu olarak, yurtsever bir çerçevede, çözümler öneren bir yaklaşımla, bütün birikimlerini, ülkemizin sanayileşmesi ve demokratikleşmesinden yana bir çalışma anlayışı içerisinde seferber etmektedir” ifadelerini kullandı.

Bugün MMO, ülkemizin sanayileşmesinde 64 yaşında dev bir çınar, demokrasi mücadelesinde 64 yaşında bir gençtir” diyen Düşünceli, dönem boyunca şube olarak gerçekleştirdikleri çalışmalardan bazılarını şöyle sıraladı:

  • 100’den fazla Makina ve Endüstri Mühendisliği öğrencisine MMO UEM bünyesinde ve işletmelerde Staj yapmalarına destek ve imkan sağladık.

  • Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina ve Endüstri Mühendisliği Bölümleri son sınıf öğrencilerine yönelik “Bitirme Projesi Yarışması” düzenledik.

  • Üyelerimizin mesleki gelişimine ve ara teknik eleman yetiştirmeye yönelik toplam 206 eğitim etkinliğinde 1.681’i üyemiz olmak üzereyaklaşık 3.386 kişiye eğitim verdik.

  • Dönem içerisinde 1.206’sı Proje denetimi olmak üzere, değişik konularda toplam 22.954 adet kamusal denetim gerçekleştirdik.

  • Mesleğimizin, Meslektaşlarımızın ve Bursa Kentinin sorunlarına ilişkin birçok konuda yerel ve ulusal kanallarda onlarca TV programı ve 60basın açıklaması ve basın bülteni yayınladık. Şube/temsilcilik haberlerimizin yazılı ve görsel basında yüzlerce kez yer alması ile yapılan kamuoyu bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirdik.

Şubemiz, kamu adına yürüttüğü mesleki denetim ve meslek alanlarına yönelik düzenlediği etkinlikleri ile de kamuoyunda saygın bir konuma sahiptir. Bugün büyük ve güçlü bir konuma ulaşan Şubemiz, gücünü yalnızca örgütlü üyelerinin özverili çalışmalarından almaktadır.

Bu vesile ile Odamızın/Şubemizin bugünlere gelmesinde ve bu güçlü yapıya sahip olmasında, bu güne kadar emeği geçen, Odamızın/Şubemizin her kademesinde görev alan başta Oda, Şube ve Temsilcilik Başkanlarımız olmak üzere; yönetim kurulu, denetleme ve onur kurulu üyelerimize, komisyon üyelerimize, iş yeri temsilcilerimize, aidatlarını düzenli ödeyen tüm örgütlü üyelerimize ve tabi ki Oda /Şube / Temsilcilik çalışanlarımıza gönülden teşekkür ediyorum.

Bu uzun maratonda, aramızdan ayrılmış olan, yitirdiğimiz tüm değerlerimizi de bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum.

Ülkemizde önemli gelişmelerin yaşandığı bir yılı daha geride bırakıyoruz.

Cumhuriyetimizin 95. Yılını yaşadığımız bu dönemde, ülkemizde ve mesleğimizde önemli gelişmeler yaşanıyor. Sorunlu bir ülkede yaşıyoruz, sıkıntılar ve sorunlar bitmiyor. Sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasal birçok alanda, içte ve dışta, ciddi sorunlar yaşanıyor. Bu sorunlar karşısında aciz kalan siyasi iktidar her geçen gün ülkemizi sonu belli olmayan bir karanlığa doğru sürüklüyor.

MMO, 64. yılında da; Meslek sorunlarının ülke sorunlarından ayrılmazlığı ilkesinden hareketle, emek ve demokrasi güçleriyle birlikte, bağımsızlık, eşitlik, demokrasi ve özgürlük mücadelesini sürdürmeye, siyasi iktidarın anti demokratik uygulamalarına karşı durmaya ve deşifre etmeye, her türlü saldırıya karşı dik durmaya devam etmektedir.

MMO, geçmişte olduğu gibi 64. yılında da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "yurtta barış, dünyada barış" anlayışıyla ülkemizde, bölgede ve dünyada savaşa karşı barışı, kin ve nefrete karşı halkların kardeşliğini, bir arada özgür, eşit yaşamı savunmaya, bağımsız Türkiye mücadelesini büyütmeye devam etmektedir.

MMO, 64. Yılında da;

Demokrasi, insan hakları, barıştan yana, ülke ve toplum yararı gözeten ve yurtsever bir çerçevede çözümler öneren bir yaklaşımla çalışmalarını sürdürmeye,

Ülke, toplum, meslek ve meslektaş çıkarlarından yana bir meslek kuruluşu olarak, bütün birikimlerini ülkemizin gelişmesi, bağımsızlığı, sanayileşmesi, çağdaşlaşması, kalkınması, hakça bölüşüm, barış ve demokratikleşmeden yana bir çalışma anlayışı içerisinde seferber etmeye,

Ülkemize sahip çıkmaya, eşit, özgür, demokratik bir Türkiye’de bir arada yaşamı, toplumsal refahı ve huzuru savunmaya, temel hak ve özgürlüklere sahip çıkmaya ve mücadele etmeye kararlıdır..

Bizler, “Kentin sakini değil, sahibi olma” ve “Bizim sorunlarımız ülke sorunlarından ayrılamaz parçasıdır” anlayışı ile; ülke, kent ve demokrasi mücadelesinde yerimizi aldık, almaya devam edeceğiz.

Tüm saldırı ve hedef göstermelere rağmen dün olduğu gibi bugün de, kamu ve toplum yararı için çabalamaya, ülkemize, halkımıza, mesleğimize ve meslektaşlarımıza sahip çıkmaya, aklın ve bilimin ışığında gerçekleri haykırmaya devam edeceğiz.”

Geceye katılan MMO Başkanı Yunus Yener de, “Bu meslek örgütünü anlayabilmek için geçmişine bakmak gerekir. MMO örgütlü bir mücadeleden gelmektedir ve bugün en güçlü Odalardan biridir” dedi.

Konuşmaların ardından, meslekte 50, 40 ve 25 yılını dolduran makina ve endüstri mühendislerinin onur plaketleri sunuldu.

MMO’nun 64. Kuruluş Yıldönümü gecesine, CHP Bursa Milletvekilleri Lale Karabıyık, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Makina Mühendisleri Odası (MMO) Başkanı Yunus Yener, MMO Kocaeli Şube Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kürekçi, TMMOB Eşkişehir İKK Sekreteri Neşet Aykanat, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, Uludağ Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Karpat, Bursa Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ali Kara , Birleşik Metal İş Bursa Başkanı Ayhan Ekinci, KESK Bursa Şubeler Platformu Sözcüsü, Akademik Odaların başkan ve yöneticileri ile emek ve meslek örgütlerinin temsilcilerinden çok sayıda isim katıldı.