"Mühendislik Yaşam Öyküleri" Devam Ediyor

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

21 Aralık 2018

MMO Bursa Şubesi’nde "Mühendislik Yaşam Öyküleri"

MMO Bursa Şube "Mühendislik Yaşam Öyküleri” Paylaşım Programı Devam Ediyor

Yıldız: Ekip Çalışmalarına Dahil Olun, Sosyal Aktiviteler Size Meslek Yaşamınızda Artılar Kazandıracak

Andiç: Çalışın, Sürdürülebilir Olun, Araştırın, Bilgiye Açık Olun

 

 TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Üniversite Sanayi İşbirliği Komisyonu tarafından gerçekleştirilen, meslek büyüklerinin genç meslektaşlarla buluştukları, Mühendislik Yaşam Öyküleri programı devam ediyor.

Endüstri Mühendisi Nedret Yayla’nın oturum başkanlığını yaptığı Mühendislik Yaşam Öyküleri’nin aralık ayı programının konuşmacıları, Makina Mühendisi Faruk Yıldız ve Endüstri Mühendisi G. Gündüz Andiç genç meslektaşları ile deneyimlerini paylaştılar.

Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olan Andiç, çalışma yaşamını ve mühendislik tecrübelerini katılımcılarla paylaştı. Yıldız Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünden mezun olan Yıldız ise çalışma yaşamını, sosyal yaşamını ve mühendislik tecrübelerini genç meslektaşları ile paylaştı.

Neden ve nasıl mühendis olduklarını, meslek hayatları boyunca neler yaptıklarını, hangi sektörlerde çalıştıklarını, hangi kademelerde bulunduklarını gençlerle paylaşan Andiç ve Yıldız unutamadıkları mühendislik çalışmalarına yönelik anılarını katılımcılarla paylaştılar.

Üniversite ve çalışma yaşamına başladıkları dönemde bilgiye ulaşmanın daha zor olduğunu söyleyen Gündüz Andiç, mesleğe başladıklarında ellerinde ne bir doküman ne de teknolojik bilginin olduğunu belirterek, “Üniversitede kitapların çoğunun yakılmış, Oda’nın da üzerinde de ciddi bir baskı vardı” dedi. Genç meslektaşlarına “okumayı kesinlikle bırakmayın, okumak insanın insan olduğunu gösteren en iyi faaliyetlerden birisidir, çok okuyun” diyen Andiç, “öğrenmek için zihninizi sürekli açık tutun, karşılıksız hiçbir şeyi elde edemeyeceksiniz ve bu karşılığın en büyük yanı çalışmaktır. Çok çalışırsanız başarıyı elde edersiniz” dedi. Ülkenin çok çalışmaya ihtiyacı olduğunu ifade eden Andiç, çalışmanın ve sürdürülebilirliğin çok önemli olduğunu ve mühendis olmanın yolunun çok çalışmaktan geçtiğini söyledi.

Faruk Yıldız da genç meslektaşlarına, işe başladıklarında bazı iş yerlerinin onlara küçük gelebileceğini fakat bu iş yerlerinde çok fazla şey öğrenebileceklerini, deneyim kazanacaklarını ve kendisininde bir çok şeyi ve deneyimi böyle iş yerlerinde öğrendiğini ifade etti. Genç meslektaşlarına daha fazla sosyal olmalarını tavsiye eden Yıldız, ekip çalışmalarına dahil olmalarını, yapacakları veya yaptıkları sosyal aktivitelerin meslek yaşamlarında genç meslektaşlarına çok fazla artılar kazandıracağını belirtti.

Program sonunda MMO Şubesi Üniversite Sanayi İşbirliği Komisyonu Yıldız, Andiç ve Yayla’ya katkılarından dolayı teşekkür plaketlerini sunarak, toplu hatıra fotoğrafı çekildi.