Sivas Katliamını Unutmadık, Unutturmayacağız

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

03 Temmuz 2019

2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas Madımak Otelinde yakılarak katledilen demokrat, toplumcu, yurtsever yazar ve ozanlarımızı sevgiyle, saygıyla anıyoruz.

26 yıl önce 33 aydın, sanatçı, yurtsever, ilerici insanın Madımak Oteli’nde vahşice yakılarak katledildiği, gericiliğin ülkemizde gerçekleştirdiği en büyük katliamlardan birisi olan 2 Temmuz Sivas Katliamı, Pir Sultan Abdal Derneği Bursa Şubesi, Bursa Alevi Bektaşi Dernekleri Platformu ve Bursa Demokrasi Güçleri’nin çağrısıyla Setbaşı’nda bir araya gelen binlerce Bursalı, 2 Temmuz 93’te Sivas’ta gerçekleştirilen katliamı kınadı.

Bursa Kent Müzesi önünde açıklama yapan Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri Bursa Şube Başkanı Ali Öztürk, “Sivas Katliamının üzerinden 26 yıl geçti. Acılarımız ve adalet arayışımız hala devam ediyor. 2 Temmuz 1993 tarihinde; 33 insanımızın, alkışlar ve sevinç naraları eşliğinde, ateşe verilerek katledildiği Madımak katliamının üzerinden 26 yıl geçti. Bu katliam ne hukuken ne de vicdanen aydınlatılıp samimi bir yüzleşme ile aklanmadı. Sivas katliamı davası zamanaşımı bahanesi ile düşürüldü ve “hayırlı uğurlu olsun” dendi. Bizler, “Sivas Katliamında yitirdiklerimizin anılarına sahip çıkmaya devam edeceğiz. “Madımak Utanç Müzesi” oluncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Sivas katliamı ile samimi bir yüzleşme gerçekleşinceye kadar da adalet arayışımızı sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.