YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

29 Aralık 2023

 TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu adına yeni yılınızı en içten dileklerimizle kutluyor, 2024’ün umutlarımızın gerçekleşmesine vesile olacak gelişmelerle dolu olmasını diliyoruz.

Sayın Üyemiz,

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu olarak yeni yılınızı kutluyor; 2024 yılının üreten, kalkınan, hakça bölüşen, barış, kardeşlik, refah içindeki başka bir Türkiye özlemimize yönelik olumlu gelişmelerin yaşanacağı bir yıl olmasını diliyoruz.

Geride bıraktığımız 2023 yılında Cumhuriyet değerlerine, laikliğe, demokrasiye, sosyal hukuk devleti gereklerine, yargı bağımsızlığına, basın, ifade, örgütlenme hak ve özgürlüklerine aykırı sistemli uygulamalar arttı. Kamu varlıklarının yok pahasına satışı, usulsüzlük ve yolsuzluklar, ülkemizin yoksullaştırılması pahasına sürdü. İş kazaları, iş cinayetleri, şiddet, çocuklara ve kadınlara yönelik taciz, tecavüz, cinayet, istismar artarak sürdü. Bu olaylarla da anılan çağ dışı tarikatlar-cemaatler devlet kurumlarında, eğitim-öğretimde söz sahibi oldular.

Piyasa ve rant ekonomisinin sonuçları olan gıdadan giyime, enerjiye, ulaşıma, kiralara, tüm ihtiyaçlarımıza kadar hayat pahalılığı hepimizi çok zorluyor. İşsizlik, yoksulluk artıyor. Açlık çeken aileler ve çocuklar var. Mecliste kabul edilen 2024 yılı merkezi yönetim bütçesi ise, yılbaşından itibaren yeni zamlara yol açacak olan vergi-harç artışlarıyla, sermaye güçlerine bağışlanan vergi istisna ve muafiyetleriyle, dövize endeksli büyük borç ve faiz ödemeleriyle hayatımızı çok daha zorlaştıracak özelliktedir.

Meslektaşlarımız düşük ücretlere, yoksullaşmaya, işsizliğe maruz kalıyor. Bir kısmımız meslek dışı alanlarda çalışmak zorunda kalıyor. İktidarın mesleki denetim yetkilerimizi, kamu kurumu niteliğindeki Anayasal özerk meslek kuruluşu vasfımızı zayıflatma, TMMOB Kanunu’nu değiştirme ve mühendisliği değersizleştirme emelleri sürüyor.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen siz değerli üyelerimizden aldığımız güç ve destekle mesleki toplumsal faaliyetlerimizi sürdürmeye, meslek itibar ve onurunu korumaya bu yıl da devam ettik. TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu olarak, çalışmalarımıza katkıda bulunan bütün üyelerimize teşekkür ediyor, katılım ve desteklerinizin sürmesini bekliyoruz.

Sayın Üyemiz,

Şubemiz 18. Çalışma Döneminde birlikte karar aldık, birlikte ürettik, birlikte yönettik. Sizlerden aldığımız güç ile toplumsal ve mesleki alanlardaki, etkin mücadelemizi sürdürmek, Şubemizi, çağdaş, demokratik, laik, katılımcı ve devrimci bir anlayışla hep birlikte yeni bir döneme taşımayı hedefliyoruz. Yeni yılda daha güçlü, çağdaş ve etkin bir Oda için tüm üyelerimizi 17 Şubat 2024 tarihinde Şube Genel Kurulu’na ve 18 Şubat 2024 tarihinde Seçimler’e davet ediyoruz. Odalarımızı ve TMMOB’mizi geleceğe taşımaya, meslek ve ülke sorunlarına sahip çıkmaya çağırıyoruz.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu adına yeni yılınızı en içten dileklerimizle tekrar kutluyor, 2024’ün umutlarımızın gerçekleşmesine vesile olacak gelişmelerle dolu olmasını diliyoruz.

Esenlik dilekleri ve saygılarımızla.

Ahmet İhsan TAŞKINSEL

TMMOB Makina Mühendisleri Odası

Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı